10 morți și 7 răniți după ce secția ATI de la Spitalul din Piatra Neamț a ars. Un medic care a încercat să salveze pacienții, transportat de urgență la București. Spitalul a avut 8 manageri în 12 luni!

nov. 14, 2020

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Pacienții internați pe secție erau bolnavi Covid-19. Au fost confirmați 10 pacienți morți, iar alte șapte persoane, inclusiv medicul de gardă, în stare critică. Răniții sunt transferați la Iași. La nivelul MAI s-a constituit o celulă de criză. Ministrul Sănătății s-a deplasat la Piatra Neamț. Parchetul General preia ancheta în cazul incendiului.

Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț urma să fi transferat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la București cu un avion militar. Planul de transfer prevedea transportul cu o autospecială SMURD la Iași şi apoi transportul cu avionul la Bucureşti.

Medicul trebuie să ajungă la Spitalul Floreasca. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus la Antena 3 că acesta a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului iar arsurile de la nivelul membrelor sunt de gradul 4.

Tătaru a precizat că, în afară de medicul care era de gardă la momentul declanşării incendiului, mai mai sunt si alte cadre medicale care au suferit arsuri, dar situaţia acestora este mai puţin gravă.

Parchetul General preia ancheta la Spitalul din Piatra Neamţ

Între timp, procurorii au deschis un dosar penal in rem (pentru fapte), pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu zece morţi.

Iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, ancheta fiind preluată apoi Parchetul General.

8 manageri într-un an!

Din luna octombrie 2019 și până în luna octombrie 2020, Spitalul de Urgență Piatra-Neamț a avut în toată această perioadă opt manageri.

Lucian Micu, fost primar al oraşului Roman, a fost numit de către peşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene (PSD), în postul de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Micu nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

În perioada 17 mai – 20 mai , spitalul a fost condus de Marius Ghineț, patron de pompe funebre, instalat la conducerea spitalului de prefectul PNL.

Comments

Comments are closed.