ÎPS Calinic Argeșeanul, slujbă de hram la Mănăstirea Cozia

iun. 8, 2020

Vâlcea, 8 iunie 2020. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a slujit la hramul manastirii Cozia din cuprinsul Arhiepiscopiei Ramnicului, la invitatia Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului.
Cu acest prilej Chiriarhul Argeșului, in cuvantul rostit dupa citirea Sfintei Evanghelii, a evidentiat importanta lucrarii Sfintei Treimi in viata crestinilor, subliniind iubirea si unitatea Sfintei Treimi ca temeiuri pentru iubirea si unitatea oamenilor.
Sarbatoarea Preasfintei Treimi in cuprinsul Arhiepiscopiei Ramnicului, a avut o insemnatate aparte, intrucat s-au aniversat 6 ani de la Intronizarea IPS Varsanufie ca Arhiepiscop al Ramnicului, dupa trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscopul Gherasim Cristea.
Cu prilejul aniversarii Intronizarii, Părintele Arhiepiscop Calinic a multumit pentru aleasa invitatie si a vorbit credincioșilor despre virtutile si calitatile care caracterizeaza persoana Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, aratand ca este un ierarh dinamic si harnic, cu realizari deosebite in administratia eparhiala valceana intr o perioada de timp scurta si cu multe greutati. A multumit pentru ajutorul oferit ori de cate ori acesta a fost solicitat din partea Ierarhului vecin eparhiot.
Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, cei doi ierarhi au efectuat mai multe vizite de lucru la o serie de asezaminte monahale: manastirea Ostrov, manastirea Berislavesti, manastirea Sf Ioan Iacob, manastirea de la Blanoiu, manastirea Gruiul Lupuiu, Catedrala Arhiepiscopala si Ansamblul Centrului Eparhial, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Comments

Comments are closed.