4 biserici de lemn și produse gastronomice din județul Argeș incluse în rutele naționale care vor beneficia de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

apr. 9, 2022

4 biserici de lemn și produse gastronomice din județul Argeș incluse în rutele naționale care vor beneficia de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Documentaţia pentru proiectul „Promovarea bisericilor de lemn din județul Argeș ” și includerea acestor obiective în ruta culturală finanţată prin PNRR, a fost elaborată de direcțiile de specialitate ale Consiliului Județean Argeș, cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.
✅Proiectul reprezintă un pas important pentru punerea în valoare a bisericilor de lemn din judeţul Argeş, autentice bijuterii de patrimoniu – majoritatea, monumente istorice. Fiecare obiectiv de cult înscris în această rută va beneficia de 20.000 euro pentru promovare.
➡️Din Argeș, lista de obiective care au îndeplinit criteriile pentru a fi promovate în cadrul „Rutei bisericilor de lemn” cuprinde: Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, de la Glâmbocu- Bascov, Biserica de lemn “Înălțarea Domnului”din Jupâneşti- Coșești, Biserica de lemn, Nașterea Domnului” – Călugăriţa din Leordeni și Biserica de lemn ,,Sf. Ioan Botezătorul” din Bărbălăteşti- Valea Iașului.
✅O altă rută, în care judeţul Argeș a fost inclus, este „Traseul gastronomiei tradiţionale româneşti”, aici fiind selectate produse gastronomice tradiţionale din comunele Aninoasa și Valea Mare Pravăț – tradiții gastronomice argeșene.
➡️Aninoasa și Valea Mare Pravăț au fost selectate pentru a face parte din „Traseul gastronomiei tradiţionale româneşti” cu produse tradiționale precum zacusca de legume cu vinete, dulceața de cireșe amare, cașcavalul afumat, brânza de burduf, telemeaua de vacă, telemeaua de oaie, dulceața de gutui cu miez de nucă, urda sărat, calcavalul opărit și afumat și cașul afumat. Suma alocată pentru promovarea fiecarui traseu gastronomic este de 90.000 euro.
✅Obiectivele cuprinse în cele 12 rute culturale ce vor fi finanţate la nivel naţional au fost aprobate prin ordinele comune ale miniştrilor Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Antreprenoriatului şi Turismului, Culturii şi Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online