A fost adoptat pachetul minim de serficii pentru copii și familii

oct. 14, 2020

🔴Pachetul minim de servicii pentru #copii și #familii, lege inițiată de către #PSD, a fost adoptat de Parlament.

⚠️Guvernul PNL a blocat sistematic orice demers favorabil copiilor (a refuzat dublarea alocațiilor, n-a dat tabletele necesare cursurilor online, n-a pregătit școlile).

‼️Dar încă odată PSD a arătat că are soluții! Că face o prioritate din sprijinirea copiilor și a familiilor, din investițiile în sănătatea, protecția și educația lor.

ℹ️Pachetul minim de servicii a fost conceput pentru a preveni și soluționa în stadiu incipient, probleme grave ca violența, sărăcia, sarcina timpurie, bolile prevenibile, lipsa accesului la prestații bănești, instituționalizarea și abandonul școlar.

‼️PSD cere președintelui Iohannis să promulge neîntârziat legea și să nu mai sacrifice copiii pentru cinicul său interes electoral!

„Sunt foarte mândru că am reușit, în parteneriat cu UNICEF Romania, să promovăm în Parlament Legea ”pachetului minim de servicii” adresată direct celor mai vulnerabili copii, dar și familiilor acestora care au nevoie de sprijin. Acest proiect strategic înseamnă, în fapt, servicii de bază integrate la nivelul fiecărei comunități: sănătate, educație, protecție socială și protecția copilului.
Acest lucru presupune ca în fiecare localitate să fie o echipă de profesioniști formată dintr-un asistent social, un asistent medical comunitar și un consilier școlar care să se ocupe în fiecare zi de copii.

❗ 1,9 milioane de copii beneficiari

❗ 9 mii de locuri de muncă nou create la nivel național- asistenți sociali/ asistenți medicali/ consilieri școlari/mediatori/supervizori

❗ 2.800 de comunități incluse în program

❗ 297 de lei/ an cost per copilBugetul pentru realizarea acestui proiect este de 200 de milioane de euro/ an –0.02% din PIB, iar întreaga investiție poate fi recuperată din fondurile UE actuale. Dar… fiecare euro investit în acest program va salva 15 euro pe care statul îi va cheltui mai târziu pentru a trata în loc să prevină: sărăcia, spitalizarea, abandonul școlar, abuzul și violența, separarea copilului de familie etc.

”Pachetul minim de servicii” a fost deja implementat cu succes de UNICEF în cadrul unui #proiectpilot la #Bacău. Bunele practici de acolo ne-au convins că este nevoie ca acest model să se aplice la nivel național!Pentru #PSD, #investiția în viitorul copiilor este o #prioritate! Îi solicit președintelui Iohannis să promulge de urgență această lege!”, a subliniat, la rândul său, președintele PSD Argeș Marcel Ciolacu.

Comments

Comments are closed.