A început circul în Parlament. Se votează moțiunea de cenzură

feb. 5, 2020

Senatul şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, vor dezbate şi vota miercuri moţiunea de cenzură intitulată “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de social-democraţi și semnată de 208 parlamentari.

PSD, prin Marcel Ciolacu, a afirmat că se bazează pe voturile a aproximativ 250 de parlamentari, în contextul în care sunt nevoie de 233 de voturi. În afară de voturile PSD și UDMR, Ciolacu a mai discutat și cu Pro România. Ponta vrea să treacă moțiunea, însă unii parlamentari au anunțat că nu vor vota pentru. Pe piață se vorbește despre o alianță post- moțiune, PSD și o parte din Pro România și o parte din ALDE.

Premierul Ludovic Orban a explicat, înainte de votul moțiunii de cenzură, de ce Guvernul pe care îl conduce a adoptat într-o singură zi 25 de ordonanțe de urgență.

“Fiecare OUG a avut în spate o nevoie, era indispensabilă, iar un exemplu este cadrul legislativ pentru ajutoarele de salvare pentru TAROM și pentru Complexul energetic Oltenia, fără de care s-ar fi pus lacăt pe aceste companii. Un alt exemplu este OUG în domeniul sănătății, care practic dă dreptul pacienților să-și aleagă unitatea spitalicească în care să beneficieze de ajutor medical. Dă dreptul cetățenilor să apeleze și la unitățile private de sănătate. Cu această OUG, am proprogat OUG 27, adoptată de PSD, privind coplata în spatele private. Aceste OUG sunt fundamentale, indispensabile, generează efecte benefice pentru români.

Comments

Comments are closed.