A murit Benone Sinulescu

nov. 18, 2021

Lumea muzicii populare este din nou în doliu. Nici nu și-au luat bine la revedere de la Petrică Mîțu Stoian, și fanii muzicii populare au mai înregistrat o pierdere importantă: maestrul Benone Sinulescu s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani.
Îndrăgitul interpret suferea de pneumonie şi starea i s-a agravat în ultima săptămână. Benone Sinulescu a încântat generaţii de iubitori de muzică populară, de-a lungul unei cariere de peste o jumătate de secol. A cântat cu Maria Tănase şi a colaborat de-a lungul timpului cu artişti cunoscuţi, de la Irina Loghin la trupa etno-dance Ro-Mania.
Născut şi crescut la Siriu, în dealurile Buzăului, Benone Sinulescu a iubit cântecul popular încă din copilărie. A urmat studii tehnice, dar pasiunea l-a îndreptat spre Şcoala de Muzică şi spre scenă. Iar scena a avut şansa să o împartă cu Maria Tănase şi alte nume importante ale muzicii româneşti, în ţară şi peste graniţe.
Retras de câțiva ani într-o comună din județul Arad, Benone Sinulescu a renunțat să mai apară public. Din vară, sănătatea i s-a şubrezit. Apropiații spun că o vreme s-a simțit mai bine, dar de luna trecută a fost tot mai rău.
„Regret plecarea dragului şi bunului meu coleg, Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărţind bucurii şi tristeţi”, a scris pe pagina sa de Facebook Irina Loghin. „Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes şi de dragostea publicului din toată ţara! Avem melodii de referinţă împreuna şi amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni! Benone Sinulescu este un simbol al românilor şi artistul pentru care şi veşnicia se înclină! Plânge Siriul şi ţara întreagă! Rămas bun, dragul meu coleg!”.

Comments

Comments are closed.