A murit Ilie Bărbulescu, campion european cu Steaua. Reacții emoționante din lumea fotbalului. Marele regret al primului stelist care a atins Cupa Campionilor Europeni la Sevilla

feb. 1, 2020

Ilie Bărbulescu, jucătorul cu care Steaua câștiga, în 1986, Cupa Campionilor Europeni, la Sevilla, după finala istorică cu Barcelona, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la numai 62 de ani. Bărbulescu era consilier local la Pitești, din partea PMP.

Bărbulescu a fost găsit mort în locuința sa, iar pe trupul său nu ar fi semne de violență. Cel mai probabil, Bărbulescu a murit în somn, în urma unui infarct. Poliția a deschis un dosar penal pentru a lămuri modul în care s-a produs decesul. Acesta nu era cunoscut cu probleme cardiace, motiv pentru care se va deschide, conform legii, un dosar. Momentan, este așteptat rezultatul medicilor.

Ilie Bărbulescu a fost component al echipei Steaua București, dar a fost campion al României și cu FC Argeș, în 1979. Bărbulescu a murit cu un regret. Faptul că statul nu le-a oferit componenților echipei Stelei o rentă viageră pentru reușita incredibilă de la Sevilla.

Emerich Ienei (82 de ani), antrenorul alături de care Ilie a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986, a fost marcat de tragica veste primită în această dimineață. „Sunt pur și simplu devastat, nu-mi vine să cred că s-a dus și Ilie. Toți acești jucători mi-au fost ca niște copii și e foarte greu când pierzi un copil. A fost un jucător extraordinar, special. Era glumeț, hâtru în vestiar și în afara terenului, dar extrem de serios când juca.

Nu aveam nicio grijă cu el, mânca gazonul și adversarii, dar fără să fie un dur. Își lăsa inima pe teren. E groaznic, tot nu-mi vine să cred. Uite că se duc așa, ușor, unul câte unul. Sunt alături de familia lui, în aceste momente grele”, a declarat Ienei pentru GSP.ro.

Fost coechipier cu Ilie Bărbulescu la Steaua, Adrian Bumbescu a avut o reacție absolut impresionantă în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

”Eu zilnic vorbeam cu el. Ducea o viață normală Ilie, nu era bolnav. El era consilier la primărie acolo. Nu prea mai voia un loc în fotbal. Era un băiat extraordinar. Sunt multe amintiri, nu pot să-mi amintesc acum. Ca un frate mi-a fost, nu-mi găsesc vorbele. Am și plâns la vestiare”, a spus Bumbescu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

“Dumnezeu să te odihnească, Ilie Bărbulescu! FCSB deplânge trecerea în neființă a fostului mare fotbalist Ilie Bărbulescu, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, care ne-a părăsit la vârsta de 62 de ani.

Clubul nostru transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris cei de la FCSB pe reţelele de socializare.

Clubul la care s-a lansat, FC Argeş, a transmis un mesaj pe Facebook imediat după ce a fost confirmat decesul lui Ilie Bărbulescu: “Ilie Bărbulescu (1957-2020)! Odihnească-se în pace!”, a fost mesajul clubului piteştean.

Gabi Balint a fost coleg la Steaua cu Ilie Bărbulescu şi a reacţionat imediat după moartea colegului său: ”Nu îmi vine să cred, chiar nu îmi vine să cred. Este greu să mi găsesc cuvintele în astfel de momente. Dumnezeu să-l odihnească! Îmi aduc aminte că în momentul în care am făcut eu infarct a dat o declarație în care m-a certat, că nu am grijă de mine și să fiu mai atent. E trist, este foarte trist. Era o persoană deosebită. Vreau să îmi aduc aminte de el așa cum era pe teren”, a declarat Gabi Balint pentru Digi Sport.

”Nu-mi vine să cred. M-am întâlnit înainte de Sărbători cu ‘nea Ilie, la Primărie. Lucra acolo acum. Arăta foarte bine. Îmi pare foarte rău. Dumnezeu să-l ierte!”, a reacţionat Dică pentru Telekom Sport.

“Am băut o cafea cu nea Ilie la începutul lunii ianuarie. Eram prieteni şi îmi plăceau mult poveştile lui. O să-mi fie tare dor de ele. Mare păcat. Un om sincer şi care nu a fost apreciat la adevărata lui valoare! Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat Adrian Neaga, pentru Telekom Sport.

Bărbulescu (62 de ani) ar fi trebuit să participe la data de 15 februarie la un eveniment fotbalistic – un meci de gală între starurile Gloriei Buzău și ale României – și chiar discutase cu ex-fotbaliști din Pitești pentru a stabili detaliile deplasării la Buzău.

Comments

Comments are closed.