Acțiune de plantare la Mioveni

dec. 3, 2021

Asociația Viitor Plus, în parteneriat cu Automobile Dacia SA, și în colaborare cu Primăria orașului Mioveni  vor organiza o amplă acțiune de plantare în comunitatea constructorilor de automobile, sâmbătă, 4 decembrie, în zona din vecinătatea Sălii Sporturilor Mioveni, urmând ca acțiunea de plantare să se deruleze concomitent, în mai multe zone ale orașului, respectiv de-a lungul Bulevardului Dacia, în spațiile verzi din zona centrală a orașului, în parcurile din zona Catedralei “Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în zona blocurilor M și H. În total, urmează să fie plantați 200 de arbori, 2000 de arbuști și 3.000 de butași din mai multe specii precum stejar, mesteacăn, frasin, lemn câinesc și trandafiri.

Plantarea materialului vegetativ se va face cu ajutorul echipelor de voluntari deja înscriși pentru participarea la această acțiune, din cadrul Automobile Dacia SA și Asociației Viitor Plus. Acțiunea se va desfășura cu sprijinul SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni care va oferi specialiști în domeniu, logistica și expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.

Rolul acestei campanii de plantare în zonele urbane este de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a crește biodiversitatea în comunitate, precum și un îndemn la responsabilitate socială.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Verde Go, Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.

Protecția mediului înconjurător este una dintre axele de responsabilitate socială a Renault Group România. În ultimii zece ani, compania a derulat multiple acțiuni de voluntariat în comunitățile unde este prezentă, iar cu ajutorul angajaților săi au fost plantați peste 270.000 de copaci.

Comments

Comments are closed.