Adrian Bughiu, împotriva certificatului verde pentru angajați: Nu asta rezolva problema! Proiectul, respins de Senat

oct. 27, 2021

Vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu s-a poziționat împotriva obligativității prezentării certificatului verde pentru angajați, dar și a obligativității ca angajații care nu sunt vaccinați să facă teste pe banii lor sau ai angajatorului. În opinia sa, măsurile pe care le propune guvernul sunt inoportune și nu rezolvă criza pandemică extrem de gravă de la nivel național. De altfel, proiectul susținut de PNL, USR și UDMR a fost respins în Senat, dar Camera Deputaților este for decizional.
Adrian Bughiu susține că nu este împotriva testării, dar consideră că o testare în masă ar fi trebuit făcută mult mai devreme, nu acum, când valul 4 al pandemiei se manifestă extrem de puternic și virusul, care este extrem de contagios, s-a răspândit foarte mult. În plus, în opinia sa, o obligativitate ca testarea să fie suportată de angajat sau de angajator ar putea aduce prejudicii grave în anumite domenii, precum cel medical.
„Cine sunt specialiștii guvernului în lupta împotriva pandemiei? Observ cu cât aplomb cei din PNL, UDMR și USR au încearcat să introducă obligativitatea certificatului verde COVID în instituțiile publice și la privați. Plus deliranta obligație de testare pe banii angajaților sau ai angajatorului, în caz contrar existând chiar situația ca angajații să ajungă șomeri! Când noi, cei din PSD, și medicii din toată țara solicitam introducerea testării în masă, guvernele Orban și Cîțu, cu useriștii de la conducerea ministerului Sănătății, susțineau că nu este nevoie! Acum, când tulpina indiană, extrem de contagioasă, este aproape de maxim ca manifestare, vor să o introducă, dar pe banii angajaților și/sau angajatorului! Inclusiv în unitățile medicale! Cum poți să te gândești că poți lăsa astăzi un spital sau o secție COVID fără personal medical, când se fac eforturi disperate pentru a găsi chiar și un doctor sau un asistent medical în plus?, a subliniat Bughiu.
Vicepreședintele CJ Argeș a venit și cu alt exemplu de proastă organizare și anume cozile de la centrele de vaccinare, înghesuiala crescând riscul infectării cu COVID a celor care așteaptă să fie vaccinați. „Și pentru că tot vorbeam de specialiști: Oare câți dintre cei care stau înghesuiți, la coadă, pentru că nimeni nu s-a gândit să amenajeze circuite care să asigure o distanțare socială, s-au îmbolnăvit de COVID în așteptarea vaccinului?”, a mai spus Adrian Bughiu care a subliniat că nu are încredere în experții ascunși din guvern, ci în expertiza medicilor: „Eu continui să transmit doar mesajele medicilor:
📍 dacă aveti simptome, chiar și de simplă răceală, testați-vă și. indiferent de rezultat, luați tratament doar la prescripția medicului
📍vaccinarea este importantă!”.

Comments

Comments are closed.