Adrian Bughiu, vicepreședinte al CJ Argeș: PSD depune moțiune de cenzură! Guvernul Cîțu trebuie să plece, altfel PNRR devine istorie!

sept. 28, 2021

Vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu susține că moțiunea de cenzură a PSD trebuie să aibă sorți de izbândă astfel încât acest guvern Cîțu să fie schimbat. În opinia sa, proasta gestionare a crizelor sanitare și economice pe care chiar le-a adâncit, împrumuturile de miliarde de euro care nu se regăsesc în economie, producerea de noi crize politice sunt motive extrem de solide pentru care guvernul Cîțu trebuie să plece. Un alt motiv fundamental, susține Adrian Bughiu, este acela că acest guvern a refuzat să aducă în dezbtarea parlamentară un proiect de țară și planul de țară pentru PNRR, motiv pentru care România riscă să piardă alte zeci de miliarde de euro din fonduri europene, riscând să blocheze orice posibilitate de dezvoltare și de reformă reală în țara noastră.

„Comisia Europeană a aprobat luni Planul Naţional de Redresare și Reziliență al României. Această semnare, simbolică, a fost prezentată de premierul Florin Cîțu ca fiind una istorică pentru țara noastră. Mi-aș dori mult ca acest plan să fie unul istoric și nu să devină istorie!
În primul rând, românii trebuit să știe, cum îi place lui Florin Cîțu să spună, că acest PNRR este un program complementar, adică fonduri suplimentare care trebuie să completeze investițiile din România realizate din fonduri europene și din bugetul național.
Sigur, pentru că așa au negociat cei de la guvernanții PNL și USRPlus, cea mai mare parte din cei aproape 30 de miliarde de euro sunt de fapt bani împrumutați, nu fonduri nerambursabile, deci trebuie să îi dăm înapoi. La cât a reușit să ne împrumute acest guvern, ce mai contează încă cel puțin 15 miliarde de euro!?!
Problema majoră este că acest PNRR trebuia să aibă la bază, pentru a fi sigur că vom accesa cât mai mulți bani, un proiect de țară în care să existe o logică a reformelor și a investițiilor și unde să existe o coordonare între proiectele derulate din funduri naționale, cele finanțate din fonduri europene (pentru care guvernul PNL nu a reușit definitivarea programelor operaționale nici acum) și cele din PNRR.
Tocmai de aceea PSD a insistat ca Planul să fie supus dezbaterii în Parlament. Guvernul l-a croit însă pe ascuns și în loc să aibă la bază ceva serios, care să fie pus în aplicare indiferent de cine vine guvernare, pare o listă de cumpărături cam ca aceea pe care Raluca Turcan și-a face înainte să plece la mall.
De ce a fost făcut în secret? Poate pentru că trebuie să servească unor anumite interese de grup. De aceea regăsim investiții în care se precizează, în mod incredibil, și constructorul (!), de aceea agricultura este practic inexistentă, deși pentru orice țară siguranța alimentară este la fel de importantă ca cea militară și energetică! Ministrul Agriculturii trebuia să demisioneze înainte să fie trimis planul la Bruxelles, nu acum, după Congres!
În al doilea rând, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a explicat clar că PNRR urmează să fie aprobat de facto de Consiliu, după analiza miniștrilor de finanțe și statelor membre. Iar banii vor veni numai pentru proiecte mature, cu evaluări repetate ale implementării din 6 în 6 luni! Credeți că acest guvern este în stare să asigure o astfel de gestionare? Că este interesat de reforme și de proiecte?
Tocmai de aceea, PSD depune moțiune de cenzură, pentru că acest guvern nu a făcut altceva decât să adâncească crizele economice, sanitare și a și provocat noi crize politice, ajungându-se la instablitate în toate domeniile.
Adevărul este că

româniitrebuiesăștie că

În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene
În guvernarea PSD România a înregistrat cele mai mari creșteri economice
În guvernarea PSD Românii au avut creșteri salariale
În guvernarea PSD au fost realizate proiectele pentru investițiile care astăzi sunt în derulare

româniipotspune și singuri ce s-a făcut în Guvernarea PNL!” a susținut Adrian Bughiu.

Comments

Comments are closed.