Adrian Mititelu, 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală după transfer lui Costea la Steaua

nov. 5, 2020

Patronul clubului din Liga a II-a de fotbal FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a declarat, joi seara, la postul Digi Sport, că va face puşcărie nevinovat, după ce Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

El a explicat că dosarul în care a fost condamnat este legat de transferul jucătorului Mihai Costea de la clubul FC U Craiova la Steaua Bucureşti, în martie 2011, când drepturile federative ale fotbalistului se aflau sub sechestrul instituit de ANAF.

„Deşi mi s-a furat o echipă întreagă, deşi mi-au luat alţii jucători, am ajuns tot eu să mă duc să fac puşcărie, pentru jucătorii furaţi de alţii. E o decizie care nu are nicio legătură cu aplicarea actului de justiţie, este o condamnare făcută de ‘mafia’ din justiţie, deranjată de ce am făcut în aceşti ani. Am făcut fel şi fel de plângeri, acum am fost executat. Este o execuţie ordinară, fără nicio acoperire legală. Este vorba despre jucătorul Costea Mihai Alexandru, care a ajuns la Steaua în baza excluderii echipei Universitatea Craiova şi nu în baza acelui act de transfer, care nu s-a mai finalizat. Toţi cei 39 de jucători au fost luaţi prin actul de excludere, niciunul nu a plecat printr-un transfer”, a spus Mititelu.

„Curtea de Apel Bucureşti i-a achitat pe (Mircea) Sandu şi pe (Dumitru) Dragomir, iar eu sunt condamnat. Pentru un jucător care a ajuns la Steaua din postura de jucător liber de contract. Nu s-a furat niciun ban. Am probat. Sandu şi Dragomir au fost achitaţi pentru cei 39 de jucători, inclusiv Mihai Costea. O s-o atac pe căile extraordinare, o să-mi caut drepturile mai departe. Vă rog să mă credeţi că este o mare nedreptate şi fac puşcărie nevinovat. Nu am făcut nicio faptă ilegală, este un abuz şi totul are legătură cu lupta mea de a readuce echipa în prim plan. Timpul va demonstra că fac închisoare total nevinovat”, a adăugat Mititelu conform Digi Sport.

Poliția nu a mai așteptat ca Mititelu să se predea și a trimis câțiva agenți să îl ridice de acasă, în cătușe. La ieșirea din curtea casei, soția a început să țipe și să strige că „E nevinovat, e nevinovat! De ce l-au luat nevinovat?!”.

Comments

Comments are closed.