Alegeri cu scandal la PNL Pitești. Mihai Coteț, din aripa Cîțu- Perianu îl acuză pe câștigătorul Gelu Tofan din aripa Orban-Miuțescu de fraudare: A fost o mascaradă, voi contesta rezultatul!

iul. 4, 2021

Organizația PNL Pitești și-a ales azi conducerea, în prezența europarlamentarului Vlad Nistor, a vicepreședintelui PNL, Virgil Guran și a secretarului general, Robert Sighiartău. Susținut de președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, a câștigat președinția organizației municipale, după ce a obținut 275 de voturi din partea colegilor. Contracandidatul său, consilierul local Mihai Coteț, a obținut doar 210 voturi. Acesta din urmă a catalogat organizarea alegerilor drept o mascaradă și a anunțat că va contesta rezultatul alegerilor. Alegerile au început cu o amânare, pentru că toți membrii au fost verificați la sânge, existând bănuieli din partea fiecărei tabere că se încearcă fraudarea prin introducerea unor membri care nu aveau drept de vot. În mod bizar, presa nu a fost lăsată în sală, astfel că transparența pe care o tot clamează liberalii este probabil cea de care, la astfel de alegeri, PSD Argeș a dat dovadă, pentru că la liberali a fost secretomanie mai ceva ca la conceperea PNRR.

Ei bine, tocmai de faptul că anumite persoane au fost lăsate să voteze, în timp ce alții, cu state vechi prin partid, au fost lăsați la ușa sediului Filarmonicii, pe afară, se leagă și Mihai Coteț.
„Alegerile de astăzi de la PNL Pitești au fost o nouă mascaradă operată de președintele PNL Argeș, Adrian Miutescu și Gelu Tofan. Voi contesta alegerile pentru că, în mod evident, acestea au fost fraudate. Eu trebuie să fac asta, oamenii care au fost azi alături de mine îmi cer să fac asta.
Cu ajutorul unei firme de pază, Gelu Tofan nu a permis accesul în sală a zeci de membri din baza de date, cu cotizația plătită. De asemenea, accesul presei a fost interzis, lucru fără precedent, chiar și la PSD!
Au votat oameni care nu au fost membri PNL la 31 decembrie 2020 si oameni care, probabil, sunt membri de câteva zile.
În schimb nu li s-a permis unor membri vechi să voteze, deși s-au prezentat cu chitanțe care atestă plata cotizației, pe motiv că nu se găsesc pe convocatorul preparat la PNL Argeș. Pentru alții s-au făcut liste suplimentare, pentru aceștia din urmă…nu a mai fost loc. Între convocatorul furnizat de Secretariatul General și cel folosit azi de Miutescu&Tofan, sunt diferențe de sute de oameni: 1 433 vs 1 183
Pentru că nu a vrut să participe la acest surogat de alegeri, echipa mea nu și-a mai depus candidatura.
Organizației PNL Pitești i s-a furat încă o dată șansa de a deveni una respectabilă și credibilă, rămânând în continuare o anexă a PSD, fapt ce a îndepărtat liberalii și electoratul de organizația noastră.
Dar noi nu vom renunța! Această procedură va fi contestată. Am încredere în organismele interne, aceste alegeri vor fi invalidate. Stimați colegi liberali pitesteni, ne vom revedea în curând, la un nou vot pentru PNL Pitești!
Pentru că democrația nu strică, pentru că avem nevoie de alegeri corecte. Pentru că noi suntem membri ai Partidului Național Liberal!”, a fost reactia acestuia.

Noua structură de conducere a PNL Pitești:
Președinte : Gelu Tofan
Cei doi prim-vicepreședinți aleși ai Biroului Permanent Local al PNL Pitești sunt Tiberiu Irimia, de profesie medic și Liliana Murguleț, inspector școlar general.

Vicepreședinții aleși sunt: Adrian Sandu, Mihai Alexandrescu, Valentin Deaconescu, Radu Pârva, Marius Popescu, Marioara Bârlogeanu, Florentina Ionescu și Adrian Ionică.

Iar membrii BPL sunt: Liana Aldea, Viorica Brădianu, Viorel George Constantin, Marius Cârstea, Alin Dumitru, Mihaela Frătoaica, Gheorghe Georgescu, Rareș Iorga, Răzvan Popescu, Emanuel Soare, Bogdan Stan, Alexandrina Stanciu, Cătălin Stanciu și Alexandru Tudan.

În final, aripa Miuțescu (cel care a și monitorizat personal procesul de vot de la urne) a câștigat. Piteștiul va merge, în mare parte, cu Orban. Tofan va avea grijă să trimită cât mai puțini spre deloc delegați care să îi dea votul lui Cîțu. Miuțescu pare să fi câștigat bătălia de la Pitești, dar războiul pe Argeș încă se joacă.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online