Alegeri la conducerea Sindicatului Autoturisme Dacia! Pentru prima dată în istorie, SAD ar putea fi condus de o femeie

feb. 22, 2021

Marți vor fi organizate alegeri pentru conducerea Sindicatului Autoturisme Dacia, cel mai puternic sindicat din țară. SAD a fost condus vreme de zeci de ani de Nicolae Pavelescu și Ion Iordache.

În cursa pentru șefia sindicatului sunt cinci candidați. Conform surselor din fabrică, finala se va da între Viorel Ungureanu și Raluca Deliu.

Viorel Ungureanu este salariat la Dacia de 30 de ani și membru în Biroul Executiv al Consiliului SAD din anul 2012 până în prezent.
De partea cealaltă, dacă va fi aleasă președinte Raluca Deliu va scrie istorie, fiind prima femeie președinte al SAD. Ea și-a început cariera în Dacia în 2007 ca logistician gestiune flux. Cinci ani mai târziu, a devenit șef serviciu transport și facturare România în cadrul Centrului de Piese Schimb de la Oarja. Din 2019 este șef proiect logistică în cadrul departamentului Expediții Vehicule. Printre obiectivele ei se numără o transparență totală a gestionării fondurilor strânse din cotizații, respectarea muncitorilor la locul de muncă, o siguranță sporită pentru angajații care au contracte de muncă pe perioadă determinată, încărcarea posturilor de lucru unde unii angajați nu au timp nici de pauză, modificarea legii dialogului social pentru sporirea protecției drepturilor angajaților, precum și o presiune constantă pentru ca autostrada Pitești-Sibiu să fie finalizată.

După ce Nicolae Pavelescu a ajuns deputat de Argeș, iar conducerea sindicatului a fost asigurată interimar de viceliderul Ion Iordache, devenit președinte interimar și Petrișor Bîlcă și Viorel Ungureanu din postura de vicelideri.

Comments

Comments are closed.