Amenzi uriașe pentru cei care fac grătare și încalcă regulile de 1 mai!

mai 1, 2020

Autoritățile anunță că pe lângă filtrele de pe șosele, forțele de ordine vor lua la pas gările și pădurile. Vor urca în trenuri, ca să-i verifice pe călători, iar jandarmii călare, însoțiți de câini, vor intra în zone inaccesibile mașinilor, ca să se asigure, că nu sfârâie grătarele. Autoritățile din Blaj au mers chiar mai departe, și au interzis circulația auto, pe 1 și 2 mai.

Aproape 350 de poliţişti argeşeni vor acţiona în medie, zilnic, atât în contextul măsurilor de combatere a răspândirii coronaviusului, precum și măsurilor specifice perioadei 1-3 mai. La nivel național, aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor supraveghea de 1 Mai zonele unde românii mergeau în mod obișnuit la picnic. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a avertizat că persoanele care vor încălca restricțiile vor fi sancționate.

„În contextul intensificării discuțiilor în spațiul public despre intenții de a ignora prevederile ordonanțelor militare privind restricțiile de circulație, dorim să vă asigurăm că la nivelul Ministerul Afacerilor Interne au fost luate toate măsurile pentru a putea asigura o prezență suplimentară a efectivelor de ordine publică la nivelul întregii țări, mai ales în zonele și pe traseele care sunt în mod tradițional aglomerate cu ocazia zilei de 1 și 2 mai. Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri, precum și de polițiști locali și militari din cadrul MApN vor fi pregătiți să acționeze zilnic pentru protejarea cetățenilor. Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenționează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în ordonanțele militare și pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

În toată țara vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi.

 „Efectivele de ordine publică vor avea în atenție traseele de deplasare către regiunile turistice, spațiile de agrement și alte zone în care în perioade de normalitate se organzeză diferite activități în aer liber, picnicuri sau petreceri. Pentru depistarea persoanelor care cu bună știință încalcă restricțiile de circulație, echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian. Polițiștii și jandarmii vor verifica de asemenea respectarea interdicțiilor persoanelor aflate în izolare sau în carantină, patrulând inclusiv în zona spitalelor și a spațiilor de carantină”, a mai spus Monica Dajbog.

Comments

Comments are closed.