Andrei Gerea, atac la Clotilde Armand care vrea desființarea Poliției Locale: Nu știți decât să distrugeți. De ce să nu o facem să funcționeze eficient?

sept. 6, 2020

Deputatul Andrei Gerea, candidatul PPU-SL la Primăria Sectorului 1, a criticat liderii USR care vor desființarea Poliției Locale.
Andrei Gerea susține că cei de la USR continuă cu ideile lor tradiționale, de a distruge sau de a bloca orice inițiativă. Fostul ministru afirmă că există deficiențe la Poliția Locală, dar în loc să fie desființată, ar trebui impuse măsuri pentru eficientizarea activității ei.
„Rămân consternat de ideile care le trec prin cap celor de la USR! Ultima scornită – desființarea Poliției Locale! În stilul lor specific, useriștii continuă să facă ceea ce știu mai bine: să distrugă. Au blocat, ani de zile, toate proiectele importante din Consiliul General și din Consiliul Local al Sectorului 1, iar acum au venit cu această enormitate. Cum asiguri ordinea publică dacă desființezi Poliția Locală? Soluția este ÎMBUNĂTĂȚIREA ȘI CONSOLIDAREA ACTIVITĂȚII POLIȚIEI LOCALE, nu desființarea ei! Eu nu îmi doresc, dacă voi ajunge primar, să fiu considerat vreun șerif sau șef pentru propriul meu aparat de bodyguarzi și spioni. Rolul Poliției Locale, prin lege, este să descurajeze comiterea de fapte antisociale, precum și pentru identificarea suspecților unor astfel de fapte.De aceea, am propus în programul meu de candidat la Primăria Sectorului 1 o colaborare mult mai eficientă între Poliția Locală și Poliția Națională și Jandarmerie pentru creșterea siguranței publice. O creștere a prezenței Poliției Locale în zonele cu grad ridicat de infracționalitate și o suplimentare a echipajelor care acționează pe stradă. Vreau să avem o prezență crescută a Poliției Locale în parcuri și în jurul școlilor, pentru ca locuitorii din Sectorul 1 și copiii noștri să fie în siguranță în locurile pe care le frecventează și unde ar trebui să se relaxeze, să se joace sau să învețe.PS: Când actualul europarlamentar USR-PLUS Dragoș Tudorache, unul dintre susținătorii desființării Poliției Locale alături de Clotilde Armand, a fost ministru de Interne în onor guvernul Cioloș, de ce nu s-a gândit atunci să o desființeze și să vadă ce poate face sau, mai bine, să vadă cum eficientizează activitatea Poliției Locale? În loc să vină cu soluții, lor le-a stat mintea la altceva! La urma urmei, este mult mai ușor să iei casă de la RAAPPS deși nu-ți trebuia sau să încasezi sume uriașe de la stat fără să muncești nimic, nu-i așa?”, a susținut Andrei Gerea.

Comments

Comments are closed.