Andrei Gerea își face partid nou: RE:START ROMÂNIA. Mai multe organizații ALDE au anunțat că îl urmează

feb. 25, 2020

Deputatul de Argeș Andrei Gerea și-a anunțat oficial trecerea la partidul RE:START ROMÂNIA. În ciuda zvonurilor de pe piața politică, Andrei Gerea nu și-a negociat un nou mandat de parlamentar nici cu PSD, nici cu PNL, nici cu vreun alt partid, el anunțând că lucrează la acest proiect de ceva timp, fiind vorba despre un nou partid în România, partid care își propune să vină cu schimbări pe scena politică. 

„Așa cum am spus la momentul plecării mele din ALDE, voi face un nou proiect politic. Astăzi vă pot spune că sunt gata de RE:START.
Am transmis în mai multe rânduri și de mai mult timp mesaje că avem nevoie de mai multă responsabilitate și seriozitate în modul în care clasa politică abordează politicile publice, în modul în care oamenii politici răspund problemelor din societatea românească.

Știu că au fost unii care mă vedeau într-un partid mare, negociindu-mi un post de parlamentar la viitoarele alegeri. Eu cred însă că în politica românească este o nevoie acută de schimbare și numai printr-un proiect ca RE:START pot să contribui la acest lucru.
Intru în acest proiect, tot așa cum în anii 90 am intrat în politică fără să caut vreun beneficiu, crezând că pot contribui la schimbarea în bine a societății românești. La fel acum, după 30 de ani, prin proiectul RE:START, sunt ferm convins că pot atrage atenția asupra nevoii stringente de schimbare a politicii românești, care în ultima perioadă nu a produs altceva decât populism, demagogie și scandal. Este vremea să începem să mai și construim solid, să ne stabilim și să atingem obiective de țară concrete, a menționat pe pagina sa de Facebook Andrei Gerea”.

La RE:START România, alături de Andrei Gerea sunt deja Ramona-Ioana Bruynseels, mai mulți liberali cu vechime, dar și oameni din zona medicală, academică și civică. Deja o serie de organizații din țară din ALDE au anunțat că sunt dispuse să vină alături de Andrei Gerea în noul partid, nemulțumiți de jocul de ping-pong pe care Tăriceanu îl face cu mai toate partidele, indiferent dacă sunt în opoziție sau la putere. Cu toate acestea, Gerea a făcut apel în mod special către tineri și cei din mediul privat să se implice în viața politică pentru a produce schimbarea și politici publice reale.

„Alături de Ramona-Ioana Bruynseels, de mulți alți liberali mai vechi sau mai noi, alături de oameni de afaceri, oameni cu prestanță din mediul academic și din societatea civilă am pus, deci, bazele Partidului RE:START România.
Este un proiect politic în care oameni tineri își pot găsi locul alături de cei cu experiență pentru un aport consistent în viața publică.
Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care cred că nu se mai poate continua în ritmul ultimilor ani și care doresc să se implice activ în viața politică la nivel local și național!, a mai transmis Andrei Gerea.

Comments

Comments are closed.