Angajații de la Primăria Pitești, explică piteștenilor de ce le-ar trebui majorate salariile și acuză USR și PNL de intoxicarea populației cu informații nereale

iul. 2, 2021

Angajații Primăriei Pitești au scris un drept la replică la adresa consilierilor locali USR -PNL și a organizației de tineret a USR care au criticat proiectul care prevede o creștere a salariilor. În fapt, angajații primăriei, doresc în acest fel să le transmită și piteștenilor motivele pentru care ar trebui să beneficieze de majorarea de salarii, în contextul în care în prezent erau salarii la Primăria Pitești mult mai mici decât în alte municipii din țară și chiar sub primăriile din anumite comune din Argeș.

De reținut că o parte din consilerii PNL (viceprimarul Gelu Tofan şi consilierii Ana Stan şi Tiberiu Irimia), ce ai PMP și cei ai PSD au votat propunerea inițiată de primarul Cristian Gentea.

Majorările se aplică de la 1 iulie şi încep de la 5%, dar ajung şi la 13-20% în unele cazuri. Salariul unui şef de birou din Primăria Piteşti, spre exemplu, creşte de la 8.160 lei brut la 9.140 lei. Un şef serviciu are, în loc de 8.400 lei, 9.410 lei brut etc, iar arhitectul şef ajunge de la un salariu de 9.720 lei brut la 11.180 lei brut.
Cristian Gentea a explicat că „nu s-a făcut altceva decât să se corecteze diferenţele faţă de alte primării de acelaşi rang cu noi. A contat foarte mult şi faptul că am observat că pleacă angajaţii”.

Iată poziția angajaților din cadrul Primăriei Pitești: Noi, PITEȘTENII care suntem angajați în cadrul Primăriei Municipiului Pitești , nu ANGAJAȚII Primăriei Municipiului Pitești venim cu acest drept la replică ce nu reprezintă o justificare în fața dumneavoastră pentru că nu aveți nici competența nici calitatea de a analiza situația salarială a PITEȘTENILOR angajați în cadrul Primăriei Municipiului Pitești însă din RESPECT pentru cetățenii acestui oraș vă aducem la cunoștință următoarele:

Întâi vrem să vă spunem de ce am ales să lucrăm într-o instituție de stat și nu într-una privată, pentru că viața fiecăruia este făcută pe baza propriilor alegeri.
În acest oraș locuim, în acest oraș ne creștem copiii, unii ne-am făcut studiile în alte orașe, alții în propriul oraș, cei care am învățat în alte centre universitare ne-am întors în oraș pentru că aici este casa noastră, casă pe care majoritatea dintre noi cu greu ne-am asigurat-o, aici sunt familiile noastre. Și din nou am fost puși în fața propriei alegeri, aceea a locului de muncă. Și am avut de ales domnilor membri USR Tineret Argeș și Domnilor consilieri locali USR-PNL între ceea ce ofereau instituiile de stat și ceea ce oferea mediul privat din acest oraș. Am cântărit și am ales o instituție de stat. Chiar dacă acea instituție nu ne oferea un salariu decent . De ce nu ne oferea un salariu decent? Pentru că legislația inițiată și aprobată de dumneavoatră de -a lungul anilor , nu permitea acest lucru. Am ales să ne angajăm la stat pentru că ne-am dorit o pensie decentă , nu una plătită din buzunarul propriu, pentru că ne-am dorit siguranța unui loc de muncă, pentru că ne-am dorit să fim respectați, să ni se respecte dreptul la un concediu normal, la un program de lucru normal, drepturi pe care mediul privat din acest oraș nu ni le putea oferi.
Începem prin a vă spune Domnilor membri USR Tineret Argeș și Domnilor consilieri locali USR-PNL că în acest oraș salariații nu se împart în PITEȘTENI și ANGAJAȚII PRIMĂRIEI PITEȘTI. Toți suntem PITEȘTENI , iar ceea ce afirmați dumneavoastră public reprezintă o discriminare crasă.
Vorbiți despre diferențele salariale dintre mediul privat și cel de stat. Ei bine domnilor angajatori privați care sunteți membri USR Tineret Argeș sau consilieri locali USR-PNL nu mai intoxicați PITEȘTENII cu aceste diferențe pentru că dumeavoastră le creați . Pentru că nici o companie privată care se respectă, nici o multinațională nu oferă în prezent salarii mai mici decât la stat.
Pentru că domnilor angajatori privați care sunteți membri USR Tineret Argeș sau consilieri locali USR-PNL salariile pe care dumneavoastră le oferiți PITEȘTENILOR angajați în firmele dumneavoastră depind de performanțele firmelor sau companiilor pe care le conduceți. Și atâta timp cât oferiți angajaților salariul minim pe economie nu puteți avea performanțe. Ah, vă rugăm să ne scuzați , asta gândim noi văzând ce salarii oferiți angajaților, însă realitatea este alta. Chiar dacă aveți performanțe, le mascați prin salariile minime pe economie și banii la negru pe care-i dați pe la spate angajaților nu pentru că nu mai puteți de apreciere ci pentru a fenta dările către stat, pentru a plăti cât mai puțin statului , amăgind salariații care acceptă acest mod de plată și care conștientizează de-abia atunci când li se stabilește pensia mizeria cu care i-ați tratat. Aceasta reprezintă o bătaie de joc și o rușine la adresa PITEȘTENILOR care sunt angajați în mediul privat din acest oraș. Și nu generalizăm . Ne referim la mediul privat care care oferă salarii la limita coșului zilnic.
Pentru că majoritatea angajatorilor privați nu-și reinvestesc profitul ci si-l transformă în dividende ca banii să ajungă în buzunarul acționarilor . Pentru că domnilor angajatori privați care sunteți membri USR Tineret Argeș sau consilieri locali USR-PNL dacă ați vrea ca măcar un procent din profitul dumneavoastră să-l duceți în fondul dumneavoastră de salarii ați putea oferi angajaților din mediul privat un salariu mai mare. Însă interesul dumneavoastră personal este suprem raportat la cel pentru PITEȘTEANUL angajat la firma dumneavoastră pe care îl plătiți cu un salariu mic pentru că așa VREȚI dumneavoastră nu pentru că nu vă permiteți.
Vă întrebăm domnilor angajatori care sunteți membri USR Tineret Argeș sau consilieri locali USR-PNL ce faceți dumneavoastră în mediul privat pentru a vă păstra angajații performanți care vor să plece atunci când constată că activitatea lor nu este remunerată pe măsura muncii, a competenței și a răspunderii? Vă răspundem noi: NIMIC. Pentru că de-a lungul anilor nu v-a păsat de PITEȘTENII pe care i-ați avut ca angajați și prin a căror muncă v-ați creat profiturile. Dovadă sunt zecile sau sutele de angajați care s-au perindat pe la firmele dumneavoastră și care au ales să plece și pe care nu i-ați stimulat cu absolut nimic ca să rămănă. De ce? Pentru că nu vă pasă. Pentru că știți că veți angaja alții, care vor pleca și ei la rândul lor, și alții, și alții……
Revenind la afirmațiile dumneavoastră în spațiul public domnilor membri USR Tineret Argeș sau consilieri locali USR-PNL, primarul Cristian Gentea nu s-a “opus prin rugăminți “ (nici nu înțelegem cum ar putea cineva să se opună prin rugăminți) . Și din nou vă evidențiem faptul că a pleca la un alt loc de muncă este exclusiv o ALEGERE a fiecăruia dintre noi .
Primarul Cristian Gentea a constatat că unii funcționari publici performanți pleacă spre alte instituții de stat care oferă salarii motivante și și-a stimulat angajații printr-o creștere salarială de bun simț , în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, tocmai pentru a nu-i pierde. Pentru că spre deosebire de dumneavoastră, domnul primar Cristian Gentea s-a gândit la PITEȘTENII care lucrează în această instituție, nu la interesul personal. S-a gândit la PITEȘTENII care sunt angajați în această instituție , unii de peste 25 de ani, unii care în mai mult de jumătate din anii de muncă în această instituție au avut salarii la limita traiului lunar, pentru aceeași muncă, pentru aceeași răspundere, salarii stabilite prin legislație. Și nu s-au plâns, și-au văzut de muncă, de răspundere, au strâns din dinți și au supraviețuit demni, cu rate la bănci, cu CAR uri….
Ce a făcut primarul Cristian Gentea este o normalitate.
Ce faceți dumneavoastră este o intoxicare a populației, o instigare la ură între PITEȘTENI, o discriminare.
Ascundeți PITEȘTENILOR faptul că sumele pe care le prezentați dumneavoastră în spațiul public drept salariile PITEȘTENILOR angajați în Primăria Pitești reprezintă salarii brute, că aproape jumătate din cuantumul fiecărei sume merge la stat ca impozite și cote și că PITEȘTENII angajați la Primăria Pitești încasează lunar puțin peste jumătate din acele sume. Pentru că PITEȘTENII angajați la Primăria Pitești nu-și urmăresc interesul personal , plătesc impozite și cote către stat la salariile reale, nu la salariul minim pe economie, plătesc impozitele și taxele locale la fel ca orice cetățean, plătesc transportul în comun, plătesc intrările la instituțiile de cultură, de sport, etc. PITEȘTENII angajați la Primăria Pitești nu au facilități, nu au gratuități, nu sunt privilegiați. PITEȘTENII angajați la Primăria Pitești de peste 25 de ani au în prezent un salariu maxim net de 4300 lei. Iar mărirea pe care dumneavoastră o huliți și o considerați o bătaie de joc este cu 200 lei net însă este mult mai ușor pentru MINCINOȘI să intoxice populația cu niște sume brute despre care să spună că sunt veniturile cu care merg acasă PITEȘTENII angajați la Primăria Municipiului Pitești.
Ca o concluzie, vă putem spune că trăim într-o comunitate restrânsă, unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea, că și noi PITEȘTENII care suntem angajați la Primăria Pitești avem rude, prieteni, amici, cunoștințe care lucrează și în mediul privat și în alte instituții publice și care știu exact ce salarii nete încasăm în fiecare lună. Și vă mai spunem că reprezentanții dumneavoastră aleși să facă parte din conducerea Primăriei Pitești știu exact ce salarii nete avem însă au ales să tacă.
Iar rezultatul afirmațiilor dumneavoastră în spațiul public domnilor membri USR Tineret Argeș sau consilieri locali USR-PNL se va vedea în timp.

Comments

Comments are closed.