ANSVSA, despre folosirea Ivermectinei pentru Covid-19: Posibile consecințe grave asupra sănătăţii umane. Ivermectina, aprobată în Franța și Olanda

ian. 27, 2021

ANSVSA a transmis, marţi, că toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale şi trebuie folosite doar sub supravegherea medicilor veterinari.

Precizările vin după apariţia în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora ivermectina ar fi eficientă în combaterea Covid-19 şi tratamentul pentru coronavirus.

Între timp, după SUA, un document al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), datat 1 decembrie 2016, arată că Franța și Olanda au autorizat folosirea Ivermectinei la oameni, sub diverse denumiri ale medicamentelor care conțin substanța activă. MECTIZANâ și STROMECTOL, sub formă de comprimate, cu o concentrație de 3 mg, sunt disponibile în Franța. STROMECTOL-ul este prezent în farmaciile din Olanda, sub formă de tablete, cu aceeași concentrație de 3mg.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis, marţi, precizări, ”în contextul apariţiei unor noi informaţii în spaţiul public cu privire la folosirea ivermectinei în prevenirea şi tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2”.

”În prezent, toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicaţiilor specificate în prospect”, a transmis, marţi, ANSVSA, potrivit News.ro.

Potrivit sursi cutate, în România pot fi comercializate doar produse medicinale veterinare autorizate pentru comercializare de către Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar (ICBMV) din subordinea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sau care sunt autorizate prin procedură centralizată, în baza Regulamentului (CE) nr. 726/2004.

Produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare sunt înscrise în Nomenclatorul produselor medicinale veterinare autorizate în România, publicat pe site-ul ICBMV.

”În ceea ce priveşte utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice. Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19. Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecinţe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, a mai precizat ANSVSA.

Ivermectina este un antiparaitar pentru animale.

În urma apelurilor făcute de numeroși medici din Statele Unite, Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) a dat undă verde pentru prescrierea medicamentului în cazuri Covid-19.

Macedonia a autorizat, de asemenea, folosirea Ivermectinei pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2. Dar și grecii sau bulgarii au inclus-o în protocoalele spitalelor.

35 de studii desfășurate în întreaga lume confirmă eficacitatea crescută, atât în profilaxia bolii (prevenție), cât și în tratarea formelor ușoare, medii și foarte grave. Cercetările însumează 10,338 de pacienți, iar rezultatele sunt „miraculoase”, potrivit dr. Pierre Kory, președintele al Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), SUA.

Ce este Ivermectina

O moleculă antiparazitară cu spectru larg, utilizată în special pentru lupta împotriva scabiei. Salvează vieți în orice stadiu al Covid-19 și este mai eficientă în profilaxie sau tratament timpuriu. Efectul pozitiv al Ivermectinei asupra simptomelor COVID nu este explicat de efectul antiviral (nesemnificativ), ci mai ales prin efectul său imunomodulator, prin scăderea raportului IL6 / IL10 în plămâni, potrivit unui studiu efectuat la Institutul Pasteur.

Protocol actualizat în Statele Unite

În urma interpretării celor mai noi rezultate, Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) a actualizat protocolul de administrare.

Comments

Comments are closed.