Anul începe cu o premieră la Teatrul Al. Davila: Făt-Frumos din lacrimă!

ian. 10, 2024

Anul teatral 2024 debutează la Teatrul „Alexandru Davila” cu premiera „Făt-Frumos din lacrimă”, dramatizare după basmul poetului național Mihai Eminescu.
Textul este recomandat de programa școlară în vigoare. Este un basm cult care are ca sursă de inspirație basmul popular românesc, o poveste care ne-a încântat copilăria, provocându-ne imaginația și dorința de a citi.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/spectacole/fat-frumos-din-lacrima-4260?af=57
Premiera va avea loc duminică, 14 februarie, de la ora 19.00 în Sala Mare. Regia și ilustrația muzicală Gabriel Apostol. Scenografia Clara Dărângă. Animație Bogdan Iorga / Clara Dărângă. Vârsta acceptată + 5
Distribuția: Florin Dobre, George Slătioreanu, Mihai Savu, Marius Furtună, Ionuț Oanță, Aura Floroiu, Cristina Dumitru, Andreea Botescu-Boțîrcă, Olga Podaru, Gabriela Roșu, Cristina Muscalu
„Făt-Frumos din lacrimă” a fost publicat pentru prima oară la 15 noiembrie 1870, în revista „Convorbiri literare” (Iași), apoi în volumul postum „Proză și Versuri” (Editor V.G. Morțun, Iași, 1890).
Gabriel Apostol, regizor și actor cu o îndelungată experiență în lumea teatrului de animație, și Clara Dărângă, scenografa spectacolului, aduc pe scenă păpuși mici sau supradimensionate, în mânuire directă, combinate cu proiecții video, creând astfel o lume dinamică, vie, captivantă, unde Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, Muma Pădurii, calu năzdrăvan, împărați și împărătese duc clasica luptă dintre bine și rău. Iar actorii- mânuitori reușesc să creeze imagini inspirate, modificând cu măiestrie semnificația inițială a obiectului (păpușa), generând metafore scenice cu un puternic impact emoțional.

Tot în acest weekend, Teatrul Al. Davila, vă invită la piesa „Urmuz”, vineri, de la ora 19, în Sala Studio Liviu Ciulei, una din piesele cele mai apreciate în 2023.
Distribuție: Gogu Preda, Adrian Duță, Alina Diaconu, Petrișor Diamantu, Robert Tudor, Mihai Savu, Ionuț Oanță
„Un text aparte, o comedie cu accente dramatice în care erotismul se amestecă subtil cu politicul. URMUZ  prezintă o lume bizară. Intrăm, de la bun început, în mintea lui Mitică și vedem toate angoasele, tot vidul interior, toate întrebările care nu mai au răspuns. O lume așa cum o percepe Mitică, adică fără sens. Așa că Moartea devine practic o necesitate, un drum firesc.
URMUZ (Mitică) este tot mai afectat de vidul interior, de golirea cuvintelor și a faptelor sale. Piesa ne vorbește despre singurătate, prietenie adevărată și căutarea sensului vieții….Să știm de ce trăim!” (Mona Gavrilaș, regizor artistic)
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/bilete/urmuz-3871/#/r=32537

Comments

Comments are closed.