Apă Canal, concurs de Ziua Mondială a Apei: Scrieri despre APĂ

feb. 18, 2022

„Scrieri despre APĂ‟ este numele concursului de citate pe care societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti îl organizează, în cadrul Programului Educaţional Piky, pentru a marca Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie.

Concursul se adresează elevilor argeşeni din clasele I-XII, care sunt invitaţi să caute în operele scriitorilor şi în culegerile de „vorbe înţelepte‟ fragmente care să ilustreze apa, importanţa ei în viaţa noastră, protejarea apei şi a mediului în care trăim. În plus, imaginaţia elevilor este şi ea pusă la incercare. Aceştia vor avea de conceput un slogan care să conţină cuvântul „apă‟ sau cuvântul „Piky‟, să fie un îndemn care să reflecte valoarea acestei comori nepreţuite.

Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro, secţiunea „Media – Piky“ sau de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.

Având în fiecare an o temă distinctă, tema din anul 2022 a Zilei Mondiale a Apei, şi anume „Ape subterane“, atrage atenţia asupra faptului că explorarea, protejarea şi utilizarea durabilă a apelor subterane vor fi esenţiale pentru supravieţuire şi adaptarea la schimbările climatice şi pentru satisfacerea nevoilor unei populaţii în creştere.

Până la data de 22 martie 2022 este în desfăşurare pe reţelele de socializare campania digitală #WorldWaterDay, oamenii din întreaga lume fiind invitaţi să-şi exprime opinia despre cum apele subterane le afectează viaţa. Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul www.worldwaterday.org.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Relaţii Publice, tel. 0348.807.105.

Comments

Comments are closed.