Argeș: Zâmbetul CrăciunuIui, dăruit de copiii cu autism si prietenii lor (Video)

dec. 18, 2023

Copiii si tinerii speciali cu tulburare de spectru autist din cele două centre de recuperare ale APCA Argeș ne-au oferit sâmbătă un spectacol înduioșător de colinde, coregrafie si frumos în cadrul acțiunii caritabile „ZÂMBETUL CRĂCIUNULUI”. Sub îndrumarea plină de dragoste a președintei Asociației, Andreea Badea, si a directoarei Palatului Copiilor Pitești, prof. Corina Voicilă, acestia si-au exprimat bucuria prin cântec si dans, oferind tuturor celor prezenți clipe pline de emoție. Spectacolul a fost deschis prin interpretarea remarcabilă a Mariei Geanina, si ea copil cu nevoi speciale, dar ca si ceilalți semeni ai ei, cu multă dorință de a învinge toate provocările acestei afecțiuni.
„Aceasta este crucea mea, ca prin fiul meu, Mihai, sa pot ajuta mulți copii cu dizabilități. In sufletul meu de mamă, există foarte multă durere. Vreau sa mulțumesc tuturor celor care au contribuit, pentru ca avem atât de multe cheltuieli si nevoi. Vreau sa le mulțumesc celor care sunt alături de noi, necondiționat, in luna decembrie, dar nu numai. Cu fiecare coregrafie, cu fiecare moment de dans coordonat de dna prof. Corina Voicilă, copiii si tinerii noștri fac progrese. Vreau să mulțumesc tuturor părinților si copiilor care au facut posibil ca și anul acesta Moș Crăciun sa vină”, a declarat in deschiderea evenimentului președinta APCA Argeș, Andreea Badea.
Evenimentul caritabil se află la a X-a editie, fiind organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism din județul Argeș, împreună cu partenerii, la Teatrul Victoriei din centrul Municipiului Pitești.
În sprijinul acestei cauze umanitare au venit micii artiști din cadrul Palatului Copiilor Pitești, ai școlii de muzică Muzicando cu Adina Sima, dar si copiii talentați din cadrul Scolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Pitești. Toți au încântat prin momente de dans folcloric, de balet, de dans clasic si modern, dar si de colinde, dăruind incredere, speranță si iubire.
Așa cum era de așteptat, spectacolul nu s a încheiat pana ce Moș Crăciun nu si a făcut apariția, oferind fiecărui copilaș jucării, dulciuri si cadouri-surpriză.
Din donatiile strânse, vor fi achiziționate birouri pentru cele șapte săli de terapie, jocuri si materiale educative atât de necesare beneficiarilor acestei asociații.
Cine dorește sa contribuie cu o donație oricât de mică, o poate face la sediul APCA din Pitesti, completând formularul 230 de pe site-ul autismulinarges.ro sau in contul bancar deschis la BCR: RO 35 RNCB 07891 2060 1740 0001

Comments

Comments are closed.