Argeșenii din lotul olimpic de bob, în Muzeul Sportului Argeșean Campionii

mart. 10, 2022

Echipa națională de bob participantă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, unde s-au clasat pe locul 13, va avea o vitrină de prezentare la Muzeul Sportului Argeșean “Campionii”, secție a Muzeului Județean Argeș.
Joi, 10 martie 2022, la Muzeul Județean Argeș a avut loc o întâlnire oficială a vicepreședintelui Consilului Județean Argeș, Adrian Bughiu, subprefectului Ciprian Neculăescu și managerului muzeului Cornel Popescu cu membrii lotului național de bob. Lotul olimpic de bob a avut în componența sa la Beijing șase argeșeni, majoritatea legitimați la Clubul Sportiv Muscel.
“Am organizat, de-a lungul ultimului an, întâlniri cu sportivii argeșeni care au participat la Jocurile Olimpice de Vară, și am încercat să scoatem în evidență performanța atât pe partea sportivă cât și pe partea de tineret. Sunt oameni valoroși cu care m-am mai întâlnit de-a lungul timpului. Aici, la Muzeul Județean Argeș nu exista o vitrină dedicată bobului, iar Argeșul excelează în ceea ce privește componenții sporturilor de iarnă pe echipe. Trebuie menționat că domnul antrenor Iulian Păcioanu este la opta participare la Jocurilor Olimpice. Ținând cont că și ceilalți componenți ai lotului național au origini argeșene este o mândrie pentru fiecare dintre noi. Pentru a le asigura o nemurire a performanțelor invitaților noștri vom amenaja o vitrină a sporturilor de iarnă. În acest moment dumnealor sunt cei mai buni pe această zonă” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș.
Pentru vitrina ce le este destinată echipa de bob a donat muzeului un echipament complet, cască, costum, ghete și mănuși, programul Comitetului Olimpic și diploma primită. În plus, membrii echipei au dat autografe pe o fotografie oficială de la Jocurile Olimpice.
O altă surpriză oferită membrilor echipei de bob din partea Consiliului Județean Argeș a constat într-un tablou cu sportivii pictat de un profesor al Școlii Populare de Arte și Meserii.
“Aici, la Muzeul Sportului Argeșean “Campionii” reunim sportivii și cluburile care au reprezentat Argeșul, care au minim un titlul de campion național în palmares. Este o onoare și o bucurie pentru noi să avem muscelenii noști care ne-au reprezentat cu cinste în competiții europene, mondiale și recent la Olimpiada de Iarnă de la Beijing” – Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.
“Rezultatele lor nu sunt doar acum la Jocurile Olimpice Beijing ei având rezultate foarte bune de-a lungul timpului la nivel național și internațional. Onorant pentru noi este că ne-au reprezentat și că au făcut o figură frumoasă. Sportul dezvoltă și menține caracterul. Felicitări și mult succes! Cu siguranță vor aduce și mai multe rezultate pentru sportul argeșean și național. La Câmpulung locuiesc lângă club și i-am văzut ce eforturi depun pentru a obține aceste rezultate” – Ciprian Neculăescu, subprefect.
“Clubul Sportiv Muscel a fost reprezentat la Beijing de cinci persoane, trei sportivi, doi în staff-ul tehnic. Trebuie remarcat că Mihai Tentea și Ciprian Daroczi sunt la a doua ediție a jocurilor olimpice. Băieții sunt campioni mondiali și europeni de junior și cu rezultate foarte bune la seniori. Mai avem doi ani de juniorat și sperăm să mergem pe același trend. Vom merge pe medalii și la nivelul seniorilor dacă vom fi susținuți ca până acum de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român, de către Federația Română de Bob și Sanie, de către Clubul Sportiv Muscelul” – Iulian Păcioianu, antrenor.“Am încercat să susțin și să ajut colegii mei și echipa României cum am putut pentru a urca cât mai mult în clasament. Suntem mândrii de ceea ce am realizat și în continuare o să muncim ca la următoare ediție să urcăm și mai mult în clasament” – Mihai Păcioanu, serviceman.
“Sunt pilotul României de 5 ani. Am avut o prestație onorabilă la Jocurile Olimpice de la Beijing. Eu, ca și pilot, pot spune că în șapte din cele opt manșe am concurat la nivelul la care ne-am dorit. Sperăm ca pe viitor să ne îmbunătățim nivelul, să continuăm să ne luptăm cu cei mai buni și cu fiecare competiție să creștem” – Mihai Tentea, pilotul lotului român de bob.
“Fac parte din lotul de bob din 2017. Sunt la a doua participare a Jocurile Olimpice, unde am avut un rezultat foarte bun la bobul de patru. Pe viitor ne dorim să atingem performanțe cât mai bune” – Ciprian Daroczi, împingător lotul de doi și lotul de patru.
Lotul olimpic de bob a avut în componența sa la Beijing 6 argeșeni.
Antrenorul Iulian Păcioianu, serviceman-ul Mihai Păcioianu, sportivii Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Radul Dobre și Ionuț Pița (Kinetoterapeut).

La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing s-au clasat pe locul 13.

Comments

Comments are closed.