Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19: Să respectăm cele ce duc la sănătatea noastră

ian. 11, 2021

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a anunțat că se va vaccina anti-COVID, îndemnând pe credincioși să se informeze despre vaccinare doar din surse oficiale, pentru a nu cădea victime ale dezinformării.

Subliniind din start că vaccinarea este voluntară și ne-obligatorie, înaltul ierarh BOR a îndrumat oamenii spre site-ul vaccinare-covid.gov.ro „cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra Covid-19, și alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialiști și nu doar date aproximative și nefondate pe adevăruri științifice, pentru a se feri lumea de capcana știrilor false care au inundat lumea”.

„Cei care se erijează în atoateștiutori, să se informeze și să citească pentru a nu avea dubii asupra fenomenului Covid-19” – se arată în  mesajul ierarhului postat pe contul oficial de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Desigur că mă voi vaccina

ÎPS Calinic a anunțat că se va vaccina atunci când îi va veni rândul și a subliniat normalitatea unui asemenea demers. 

„Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență.

Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiți, am fost vaccinați de mici și mereu, contra a diferite virusuri și boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul Covid-19, are în structura lui și manifestări asemănătoare cu gripa obișnuită care bântuie omenirea”.

Ierarhul BOR a ținut să laude munca celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare:„Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă şi se vede clar că osteneala celor încredinţaţi cu această lucrare salvatoare îşi iau în serios chemarea de îngeri ai vieţii, riscându-şi viaţa şi confortul, zi de zi! Doar cei răutăcioşi îşi exprimă mereu nemulţumiri şi folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat”.

De asemenea, Calinic Argeșeanul i-a îndemnat pe credincioși să respecte și măsurile și recomandările dispuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului:„Să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră şi să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii, ,’că şi pe ei i-a zidit Dumnezeu!’ să slujească la însănătoşirea omenirii!”.

Comments

Comments are closed.