Artiști renumiți, la Filarmonica Pitești

feb. 8, 2022

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 10 februarie, de la ora 19.00, la un nou concert simfonic. De la ora 19.00, în Sala Simfonia, artiștii piteșteni și soliștii invitați vor interpreta pagini muzicale semnate de L. van Beethoven – Romance in G major, Romance in F major și Simfonia a II-a în Re Major și H. Wieniawski – Polonaise de concert. Orchestra simfonică îl va avea la pupitrul dirijoral pe Mircea Holiartoc, solist fiind violonistul Radu Ropotan.
Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia pian, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea compoziţie şi dirijat, Mircea Holiartoc are şi studii de master la aceeaşi universitate de prestigiu. Membru al Uniunii Compozitorilor din România, asistent universitar la Facultatea de Arte din Galaţi, a dirijat toate orchestrele simfonice din ţară, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni dirijori ai generaţiei sale. Dirijor al Operei din Brașov, Mircea Holiartoc a mai dirijat la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.
Violonistul Radu Ropotan este absolvent al faimoasei universiăți Royal College of Music și Royal Academy of Music (Londra, Marea Britanie), concertând în Romania, Moldova, Serbia, Franța, Germania, Italia, Anglia și, nu în ultimul rând, în Japonia, la renumitul festival de muzică al Pacificului. De-a lungul carierei artistice a primit  peste  30 de distincții, medalii, diplome, premii naţionale şi internaţionale.
Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde, participarea publicului fiind de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta obligatoriu masca de protecție.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Abonații au intrare gratuită la concert.
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online