Atenție! O nouă campanie de dezinsecție la Mioveni, la începutul lunii august!

iul. 26, 2021

Primăria Mioveni anunță demararea unei noi acțiuni de dezinsecție pe domeniul public, scări de bloc (subsol și casa scării), precum și în clădirile instituțiilor publice. Operațiunea se va desfășura în perioada 2 – 4 august, între orele 00.30 – 05.00 (domeniul public) / 08.30 – 17.00 (spații închise), în funcție de condițiile meteorologice.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, iar substanțele utilizate sunt:
-Dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus
-Dezinsecție spații interioare, scări de bloc – K-Othrine WG 250
-Dezinsecție spatii interioare, instituții publice – Super Killer EC 25.
Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.
Administrația locală face apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în subsolul blocurilor în zilele de 2 – 4 august, așa încât să se poată efectua serviciile de dezinsecție.
În perioada 2-3 august, se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere țânțari.În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior.
Apicultorii sunt rugați ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar UAT – Orașul Mioveni și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.
Totodată, locuitorii sunt Mioveni sunt rugați să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.
Măsuri de prim ajutor în caz de:
– Inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt.
– Contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun.
– Contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute.
– Înghițire substanțe insecticide/dezinfectante: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic.
– În caz de ingerare accidentală de produse raticide se va merge de urgență la Spitalul de Urgență Mioveni, iar antidotul recomandat de producator este vitamina K.
În toate situațiile se va consulta medicul.

Comments

Comments are closed.