Au început lucrările pe DJ 503. Preşedintele CJ, în inspecție fost pe şantier

oct. 21, 2021

Constructorul care a preluat proiectul de asfaltare a drumului județean DJ 503, limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele, în lungime de 42,034 km, a început lucrările pe primul tronson, pe raza comunei Slobozia. Licitația pentru proiectare şi execuție lucrări a fost câștigată de Asocierea S.C. GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L. (lider de asociere), S.C. DEVELOPMENT FUTURE SOLUTION S.R.L. (asociat 1), S.C. ALPENSIDE S.R.L. (asociat 2), S.C. WFA IMPEX S.R.L. (asociat 3), S.C. H.V.I.D. CONSULTING GROUP S.R.L. (asociat 4 – proiectant). Valoarea totală a contractului este de 91.229.068,44 lei, inclusiv TVA.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni. Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și primarul comunei Slobozia, Petre Funie, au făcut o vizită de lucru pe șantier pentru a inspecta modul în care se fac lucrările.
Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni. Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și primarul comunei Slobozia, Petre Funie, au făcut o vizită de lucru pe șantier pentru a inspecta modul în care se fac lucrările.

“DJ 503 este unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană derulate de Consiliul Județean Argeș. Este un proiect pentru care s-a muncit foarte mult ca să putem ajunge în această fază. Se știe că acest drum asigură legătura indirectă a comunelor Slobozia, Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Oarja, Suseni şi Căteasca cu rețeaua trans-Europeană de transport (TEN-T), în vederea stimulării mobilității regionale. Acum lucrările pare că merg bine, constructorul ne-a informat că zilnic are pe șantier 40 – 45 de muncitori. Este o lucrare așteptată nu doar de noi ci și de administrația locală și de oamenii din zonă” – a declarat președintele C.J. Argeș, Ion Mînzînă.  

“Sunt convins că proiectul va fi de succes și vorbim aici nu doar la confortul șoferilor ci și de faptul că va contribui și la dezvoltarea acestei zone a județului Argeș, prin creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T”, a precizat și vicepreședintele C.J. Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.  

 “Aveam foarte multă nevoie de acest drum și nu pot decât să mă bucur că echipa de la Consiliul Județean Argeș a reușit să înceapă implementarea acestui proiect pe fonduri europene. Este limpede că, din banii pe care îi avem aici, pe plan local, nu am fi reușit niciodată să facem acest drum. Știu că lucrurile au mers mai greu, dar important este că au fost depășite toate piedicile și că, la final, comuna noastră va fi tranzitat de un drum care va arăta ca în occident. Pentru noi este un mare avantaj pentru că vine în sprijinul eforturilor Consiliului Local de dezvoltare a comunei”, a spus primarul comunei Slobozia, Petre Funie. 

Comments

Comments are closed.