Aurel Bălășoiu: Programele de sprijin ale PSD pentru fermieri pot creșe independența României față de produsele din import

mai 18, 2022

Programele #PSD de #sprijin direct pentru #fermieri creează condiții optime pentru dezvoltarea culturilor deficitare și pentru creșterea independenței României față de produsele din import!

De exemplu, foarte mulți fermieri au accesat Programul “Usturoiul”, ceea ce înseamnă garanția unei producții mari în acest an care va duce la înlocuirea usturoiului importat din China cu usturoi sănătos și gustos din producția internă.

Succesul acestor programe a fost demonstra deja de Programul “Tomata”, care a adus în piețe produse romanești și care a determinat o scădere a prețurilor.

Trebuie reamintit că ministrul PSD al Agriculturii Adrian Chesnoiu a extins acest tip de programe la nivelul altor produse, respectiv la legumele din zonele protejate ori la strugurii de masă.

Ministrul a prevăzut în Planul Național Strategic și fonduri europene de 50 de milioane de euro pentru construcția unor depozite pentru cartofii de consum.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online