Autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit de deputați. Senatul a anunțat respingere. Atac al lui Iohannis

apr. 29, 2020

Un proiect de lege care prevede că Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Proiectul a ajuns la Senat, care este for decizional. Senatorii se întâlnesc, astăzi, în regim de urgență pentru respingerea proiectului.
„Ţinutul Secuiesc devine o regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României”, se arată în proiectul de lege iniţiat de deputaţii UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza.
Senatorii se întrunesc astăzi, de la ora 14.00, în ședință de plen pentru respingerea propunerii legislative care prevede autonomia Ținutului Secuiesc.

Klaus Iohannis a profitat de situație ca să atace PSD. Președintele a susţinut că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

“Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. (…) Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. De subliniat însă că nimeni de la PNL nu a observat acest lucru și nu a cerut punerea punctului pe ordinea de zi, astfel că practic, parlamentarii tuturor partidelor sunt vinovați de această omisiune.

În același timp, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a scris astăzi pe o rețea de socializare că PSD nu susține proiectul de lege.

”PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge urgent la Senat, care e cameră decizională. De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are numai rapoarte de respingere și avize negative. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de respingere”, ascris Ciolacu.

Comments

Comments are closed.