„Autumn love” la Filarmonica Pitești

sept. 14, 2021

Filarmonica Piteşti organizează vineri, 17 septembrie a.c., de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncțional un nou concert de jazz&pop. Alături de Trio Jazz&pop Pitești vor reveni, ca soliști, Mihaela Alexa și pianistul Sorin Zlat.
În program: Straighten up and fly rigt, Better than anything, Love for sale, I Got Rhytm, I wish you love, Lie ciocârlie, All of me, Valerie și Halellujah 1 love him. Aranjamentele muzicale îi aprțin lui Sorin Zlat.
Soprana Mihaela Alexa a absolvit Conservatorul și masterul în muzică la Universitatea de Muzică din București, secția canto clasic. Este printre puținele soliste de canto clasic care a reușit să îmbine, dar și să diferențieze clasicul cu muzica ușoară, jazz, pop, soul. A participat și a câștigat numeroase competiții de muzică clasică, jazz și pop. În prezent este solistă (soprană) la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați cu care susține frecvent numeroase concerte în țară și în străinătate. Debutul în muzica ușoară și jazz l-a avutîn 2008 alături de Sorin Zlat Band, alături de care susține concerte în țară și în străinătate.
Sorin Zlat a absolvit masterul în muzică la Universitatea de Muzică din București, secția jazz-pian. Este un pianist activ implicat in numeroase proiecte de jazz, pop, funk, soul. A colaborat cu numeroși muzicieni din țară, dar și de peste hotare, susținând frecvent concerte în cluburile și festivalurile din București, Europa (Anglia, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Elveția etc) și SUA. Este câștigător a numeroase premii de jazz în țară și peste hotare: Marele Premiu la Festivalul internațional de jazz Sibiu, Marele Premiu la Festivalul de jazz Târgu Mureș, Marele Premiu la Festivalul de jazz Europafest, Marele premiu și premiul publicului la renumitul Festival de jazz de la Monaco, Premiul pentru cea mai bună  trupă la Festivalul de jazz de la Getxo, Spania, Marele premiu la Festivalul de jazz de la Montreux. Unul dintre cele mai importante premii pe care le-a câștigat un român în acest domeniu este marele premiu la cea mai prestigioasa competitie de pian din S.U.A, „The Great American Jazz Piano Competition” (2015) îi aparține lui Sorin Zlat. A fost desemnat de două ori „Muzicianul anului” de către Fundația Muzza, primind aceeași dinstincție și din partea Uniunii Compozitorilor din România.

Comments

Comments are closed.