Băsescu: Dacă nu luăm măsuri urgente, sistemul medical intră în colaps

oct. 5, 2020

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, luni, că alegerile parlamentare pot avea loc pe 6 decembrie numai cu luarea unor măsuri „imediate” privind limitarea cazurilor de COVID-19, în caz contrar, în „curând”, sistemul medical va intra „în colaps”.

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. În plină pandemie, au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. (…) Dacă nu se iau urgent măsuri, vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili. (…) Altfel, şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 decembrie va fi ‘un pod prea îndepărtat'”, a scris Băsescu, pe Facebook.

El a cerut autorităţilor închiderea „imediată” a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, mall-urilor, a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor”.

„Cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia ‘lucrului la domiciliu’; reducerea la maxim a transportului public; portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber; interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de şase oameni; limitarea accesului în pieţele agroalimentare; testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome”, a adăugat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Comments

Comments are closed.