Bazin de înot ultramodern în ștrandul Costache Negri: Caroli Foods Group susține comunitatea argeșeană cu 500.000 lei, 
cu sprijinul Primăriei Pitești și al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern

sept. 22, 2021

Caroli Foods Group, liderul pieței produselor preparate din carne, cu o fabrică de profil în Pitești, își întărește contribuția la dezvoltarea comunității locale din care face parte și susține performanța sportivilor legitimați în cadrul cluburilor argeșene de natație, sponsorizând cu peste 500.000 lei acoperirea bazinului de înot de 50 de metri din incinta ștrandului Costache Negri din Pitești.
Acest sprijin este rezultatul unei foarte bune colaborări între reprezentanții companiei și autoritățile locale: Primăria Municipiului Pitești și Administrația Sabiba din cadrul SPEPMP – dar și organizații sportive – Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) și Clubul Sportiv Municipal Pitești. Potrivit angajamentului luat de toate părțile implicate în acest proiect, sprijinul financiar oferit de Caroli Foods Group este destinat exclusiv pentru a asigura acoperirea bazinului de înot prin montarea unui balon presostatic, iar Administrația Sabiba din cadrul SPEPMP, în colaborare cu CSM Pitești și cu sprijinul total dedicat sportului din partea Primăriei Pitești, vor asigura în continuare eforturile necesare păstrării renumelui generat de natația argeșeană, încă din 1985, când primele generații de copii antrenate în bazinul olimpic din Pitești pășeau spre mari performanțe, unele neegalate nici până în prezent!
Montajul balonului presostatic se va face începând din această lună, respectând programul de antrenament al sportivilor, fără a aduce discontinuitate în desfășurarea activităților acestora. Astfel, bazinul din incinta ștrandului Costache Negri din Pitești va fi complet pregătit pentru sezonul rece în luna octombrie.
„Pentru Caroli Foods Group, proiectele care vin în sprijinul comunității locale joacă un rol determinant. Ne mândrim cu faptul că susținem performanța, ajutând sportivii legitimați în cadrul cluburilor de natație locale, cu atât mai mult cu cât între atleții care vor beneficia de acest demers se numără și copii ai colegilor noștri din Pitești. Felicitări echipei care a materializat acest proiect inedit!”, a declarat Roxana Manolescu – CEO al Caroli Foods.
„Mă bucur că am finalizat, cu sprijinul Caroli Foods Group, unul dintre proiectele mele cele mai importante pentru oraș: 1 000 de sportivi legitimați în cadrul mai multor cluburi argeșene afiliate la FRNPM se vor putea antrena și în sezonul rece, în condiții excelente! Astfel, copiii și tinerii se antrenează acasă, în Pitești, nu mai pleacă în alte orașe. În contextul actual, din păcate, natația piteșteană a suferit pierderea a două generații de copii, în procesul de inițiere, formare și perfecționare, spre performanță. Prin urmare, sunt foarte fericit că natația piteșteană, care are un renume, poate crește în continuare campioni”, a spus Cristian Gentea, Primar al Municipiului Pitești.
Acest sprijin permite astfel, în primul rând, continuitatea activității de performanță pentru a asigura un flux permanent de membri la lotul național de juniori, dar și desfășurarea activității de natație a celor circa 1.000 de practicanți ai natației de nivel formare, perfecționare și master, legitimați în cadrul cluburilor din municipiul Pitești și județul Argeș afiliate la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).
„Ne gândim întotdeauna la viitor, iar copiii reprezintă, pentru noi, o investiție în viitor. Am identificat încă de la început nu doar nevoia, ci și necesitatea unei astfel de soluții care să susțină tinerele talente, ținând cont de fapul că bazinul olimpic este în plin curs de modernizare, iar termenul estimat de finalizare nu ar fi asigurat continuitate în pregătirea sportivilor.”, a explicat Anamaria Băjan, Director de Marketing la Caroli Foods Group.
În virtutea bunei desfășurări a activității de natație din această vară, s-a folosit bazinul descoperit, singurul de 50 de metri din județul Argeș, cu posibilități de desfășurare de antrenamente conforme cerințelor Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM). Amenajarea acestei incinte și pentru sezonul rece, prin amplasarea balonului presostatic și a celorlalte facilități aferente, vor asigura la parametrii corespunzători translația între generațiile de înotători.

Comments

Comments are closed.