Bilanțul ISU Argeș pe 2020

ian. 30, 2021

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat la prezentarea raportului de evaluare a rezultatelor activităților desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș în anul 2020.

„Din cauza pandemiei de COVID 19, anul 2020 a fost un an de cumpănă pentru fiecare dintre noi, dar mai ales pentru cei aflați în linia întâi în lupta împotriva acestui virus periculos. Deși și-au riscat propriile vieți, existând riscul contaminării la orice pas, cu implicare, curaj și devotament, numeroase misiuni au fost duse la îndeplinire cu succes și în cursul anului trecut de salvatorii argeșeni”, a subliniat Adrian Bughiu.

În total, 16.837 intervenții la situații de urgență s-au desfășurat în anul 2020. Dintre acestea, peste 10.000 au fost acțiuni SMURD și 6.070 acțiuni pentru situații de urgență.

Acum, la bilanț, după încă un an de activitate, cea mai mare satisfacție a celor care activează în cadrul ISU Argeș vine din faptul că, prin acțiunile lor, au putut salva vieți și schimba destine, reușind să prevină de multe ori adevărate tragedii.

Printre intervențiile deosebite putem menționa și pe cea de salvare a unui bărbat de la înec în Bulgaria și de intervenția cu profesionalism a echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă în cazul unui accident rutier, în care victimă a fost inspector șef Stefan Boyadzhiev din Bulgaria.
De asemenea, au fost și alte evenimente în care pompierii argeșeni au ținut la înălțime prestigiul meseriei de pompier.
Bilanțul evenimentelor la care ISU Argeș a fost solicitat să intervină este următorul:
– Dispeceratul inspectoratului a gestionat un număr 32408 de apeluri prin 112, în creștere cu 23,15 % faţă de cele 26316 apeluri înregistrate în anul 2019;-
ISU Argeș, inclusiv SVSU/SPSU/SPSU-SC, a fost solicitat pentru a interveni la 16.837 evenimente (în medie 46 pe zi);
– Cadrele Inspecției de Prevenire au executat 1323 controale/inspecții/verificări.

Pentru profesionalismul cu care își îndeplinesc rolul important pe care îl au la nivelul județului, vicepreședintele Adrian Dumitru BUGHIU a transmis felicitări conducerii ISU Argeș și tuturor salvatorilor argeșeni, le-a urat mult succes în viitoarele misiuni și i-a asigurat de tot sprijinul în activitatea lor din partea Consiliului Județean Argeș.

Comments

Comments are closed.