Bucura Oprescu: Administrații locale și județene au nevoie de intervenția rapidă a Guvernului

mai 4, 2020

Deputatul Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș, atrage atenția Guvernului că administrațiile locale și județene au nevoie urgentă de fonduri pentru a putea face față sarcinilor în situație de urgență.

„În contextul pandemiei de coronavirus, Guvernul a dat multe sarcini primăriilor și consiliilor județene, sarcini care implică multe cheltuieli. Totuși, Guvernul nu a alocat și resurse, administrațiile locale fiind nevoite să se descurce pe cont propriu în limita bugetelor proprii deja adoptate. Mai mult, unele consilii locale au în subordine spitale care au fost desemnate drept centre de tratament pentru pacienții cu noul coronavirus, dar Executivul nu le-a alocat și resursele financiare și materiale necesare.

Pentru a evita un adevărat colaps al administrațiilor locale și județene este nevoie urgent de intervenție concretă, cu sprijin financiar și material, din partea Guvernului!

Altfel, lupta cu pandemia riscă să fie îngreunată, ba chiar subminată tocmai de către Executivul care ar trebui să coordoneze eforturile de diminuare a efectelor acesteia!”, afirmă Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.