Bucura Oprescu: Guvernele de dreapta dăunează grav economiei românești

mart. 30, 2021

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu susține că indiferent de contextul în care au acționat, guvernările de dreapta au reuști să producă mai mult rău decât bine economiei românești. Inclusiv ultimele guverne PNL-USR-UDMR conduse de Ludovic Orban și Florin Cîțu arată, susține deputatul argeșean, efectele nefaste.
“Performanțele” guvernelor Orban și Cîțu se văd în traiul de zi cu zi din ce în ce mai greu al românilor. Câțiva indicatori ne arată proporțiile dezastrului provocat de către guvernanții de dreapta:Astfel, conform Institutului Național de #Statistică (INS), numărul şomerilor înregistraţi este în creştere cu 32,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2019! Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost în trimestrul al IV-lea al anului 2020 de 65,8%, în scădere faţă de trimestrul anterior.

#Euro a crescut la 4,91 lei pe piaţa interbancară după ce ieri a depăşit pentru prima dată în istorie pragul de 4,89 lei la cursul BNR şi a atins cea mai ridicată valoare din istorie. Deficitul bugetului consolidat continuă să crească: după ce anul trecut #România a avut un deficit record, acum a urcat la 1,14% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele două luni ale acestui an, de la 0,33% din PIB în ianuarie 2021 şi 0,73% din PIB în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Când #PSD a preluat guvernarea, #datoria publică era 37% din #PIB, reușind să o reducă până la 35% din PIB în 2019.
„Ne aducem cu toții aminte că în acea perioadă Guvernul PSD era acuzat că se împrumută pentru a mări pensii și salarii.
Ei bine, ulterior, Guvernul Orban și Guvernul Cîțu au “reușit” să urce datoria publică într-un ritm accelerat, ajungând la finele primei luni din acest an la peste 503,6 miliarde de lei, respectiv 47,8% din PIB!
În tot acest timp nu au crescut nici pensiile, nici salariile și nici alocațiile pentru copii, nu s-au făcut lucrări importante pentru dezvoltarea infrastructurii, iar fondurile alocate pentru combaterea pandemiei sunt cele mai mici din Europa!
Guvernanții nici măcar nu se sinchisesc să spună pentru ce s-au cheltuit și se cheltuiesc banii.
Au pierdut alegerile, dar au făcut un Guvern de cârpeală și acum guvernează autocrat, luând măsuri greșite, haotice și fără să le dea explicații românilor pentru deciziile pe care le iau!”, arată Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.