Bucura Oprescu: Guvernul Cîțu lasă industria turismului să moară

ian. 19, 2021

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu acuză faptul că guvernul Cîțu nu își respectă angajamentele față de copii și părinți, față de profesori și pensionari, tot așa cum nu respectă angajamentele nici pentru cei care activează în domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele).


„Pur și simplu, Guvernul lasă industria turismului să moară!
După un an de pandemie, care a-nsemnat decăderea industriei ospitalității din România, patronii de hoteluri, restaurante, terase, cafenele și pensiuni așteaptă încă ajutorul de la stat, care însă nu mai vine.
Din peste 22.000 de dosare depuse pentru capital de lucru, actualul Guvern a făcut plăți doar pentru circa 20% dintre cei care au îndeplinit condițiile și s-au înscris pe site, însă nu s-a respectat ordinea depunerii cererilor de finanțare.
Pentru această alocare discreționară a fondurilor, nejustificată în niciun fel, mai mulți patroni din industrie au apelat la avocați pentru a da Guvernul în judecată.
Pe de altă parte, pentru Măsura 3, lansată și gestionată de Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri, nu sunt bani deloc și încă se înscriu dosare, pentru a primi finanțare. Pe această măsură, agenții economici din industria ospitalității ar trebui să primească până la 200.000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru investiții”, a subliniat Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.