Campania de informare a utilizatorilor serviciului de salubrizare continuă, în Pitești!

apr. 19, 2022

Sărbătorile pascale sunt un prilej de mare bucurie, dar și o perioadă în care se generează cantități considerabile de deșeuri. Cu un comportament responsabil, prin gesturi mici, putem proteja mediul prin depozitarea corectă a deșeurilor, pe tipuri de categorii, și chiar să reducem cantitățile de deșeuri generate în această perioadă, și nu numai, prin:
-Evitarea risipei alimentare – cumpărarea de alimente în exces care ajung la coșul de gunoi;
-Folosirea pungilor pentru cumpărături reutilizabile;
-Orientarea către produsele vrac și către cele cu mai puțin ambalaj- cu un impact scăzut de mediu;
-Orientarea către acele bunuri care pot fi folosite de mai multe ori, renunțând la cele de unică folosință;
-Cumpărarea de produse ale căror ambalaje pot fi refolosite;

Cum sortăm și depozităm corect deșeurile de ambalaje generate în această perioadă, datorită diferitelor activități specifice sărbătorilor pascale? Colectarea separată a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.
● Unde depozităm deșeurile reciclabile de tip hârtie și carton? Aceste deșeuri se colectează în containerul ALBASTRU sau inscripționat corespunzător.
● Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip plastic și metal? Aceste deșeuri se colectează în containerul GALBEN sau inscripționat corespunzător.
● Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip sticlă? Aceste deșeuri se colectează în containerul VERDE sau inscripționat corespunzător.
Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale nr. 25.
RECICLÂND DEȘEURILE:
-Conservăm resursele naturale;
-Diminuăm cantitatea deșeurilor;
-Reducem nivelul emisiilor nocive din aer – reducem poluarea;
-Păstrăm un mediu curat pentru noi și generațiile următoare.
Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!
Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: [email protected]

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online