CE îl contrazice pe Câțu. România nu are un plan pentru reducerea deficitului. Ciolacu: Un mincinos patologic

mart. 5, 2020

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a recunoscut oficial că România este în procedură de deficit excesiv, însă a precizat că a negociat cu Comisia Europeană, iar forul a acceptat planul pe care l-a propus pentru reducerea acestui deficit. Într-un răspuns către Hotnews, Câșu e contrazis chiar de Comisia Europeană, care arată că nu a primit niciun plan de reducere a deficitului.

Marcel Ciolacu, președintele PSD a lansat un atac virulent la adresa lui Câțu, ministrul Finanțelor demis, în același timp și premier desemnat.

„Cîțu accelerează direct spre zid! Pentru că asta înseamnă să ignori declanșarea procedurii de #deficit excesiv și, pe deasupra, să minți că ai ”negociat” cu Bruxelles-ul.

Comisia Europeană a spus clar: NU a primit vreun plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului.

Planul lui Cîțu pentru români e simplu. Să taie veniturile și să crească taxele. Și să dea apoi #vina pentru acestea pe Comisia Europeană!

Concluzia: Cîțu, un mincinos patologic. Atât a putut propune #PNL ca premier în goana lor nebună și surdă după anticipate. Cum să votezi o catastrofă?!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

În termeni de procedură, Comisia a propus Consiliului (UE n.r.) deschiderea procedurii de deficit excesiv pentru România. Comisia a propus o recomandare Consiliului care să prevadă că România ar trebui să urmeze o ajustare credibilă și sustenabilă pentru a pune capăt deficitului excesiv până în 2022, cel târziu.

Următorul pas este al Consiliului să decidă dacă există un deficit excesiv și să adopte recomandările adresate României în vederea încheierii situației de deficit excesiv într-o anumită perioadă.

Astfel, în această etapă, nu am primit încă un plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului bugetar.

Recomandările legate de procedura de deficit excesiv stipulează că România ar trebui să ia măsuri efective până în 15 septembrie 2020, raportând detaliat strategia de consolidare prevăzută pentru atingerea obiectivelor.

Acesta a fost răspunsul transmis de Comisia Europeană vizavi de Planul lui Cîțu”, scrie Hotnews.ro.

Comments

Comments are closed.