Cel mai important partid de opoziție vrea ieșirea Germaniei din UE!

apr. 13, 2021

Membrii Partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au votat programul electoral pentru viitoarele alegeri legislative, iar printre cele mai importante obiective se numără ieșirea Germaniei din Uniunea Europeană, transmite Euronews. Totodată, AfD va milita împotriva carantinării și a imigrației, sub sloganul „Germania. Dar normală”.
Cel mai important obiectiv al partidului este ieșirea Germaniei din Uniunea Europeană. După modelul Brexitului, scenariul este numit acum „Dexit”, cu „De-” de la Deutschland.
Apărut în 2013, partidul AfD s-a făcut cunoscut iniţial în special prin respingerea monedei euro în Germania. Totuşi, în privinţa ieşirii din UE, membrii săi ezitau să meargă prea departe, în faţa unei opinii publice germane proeuropene. Acum, însă, acest obiectiv a fost clar stabilit pentru alegerile din toamnă.

Totodată, în cadrul congresului din weekend, membrii partidului au votat în favoarea unei interziceri totale a reîntregirii familiei refugiaţilor, în contextul în care până acum o tolera doar în anumite cazuri.

De asemenea, partidul va milita împotriva restricțiilor anti-Covid-19, în special împotriva unei carantine la nivel național. În acest sens, AfD a încercat să apeleze la criticii politicii germane privind coronavirusul și la mii de oameni care au protestat împotriva măsurilor de blocare în ultimul an.

Co-președintele partidului, Joerg Meuthen, a cerut sâmbătă să înceteze „aceste orgii de interdicții, aceste închisori, această nebunie a carantinării”.

Comments

Comments are closed.