Certificatul verde poate fi eliberat de astăzi

iul. 1, 2021

De astăzi putem folosi certificatul digital COVID la intrarea în țările Uniunii Europene. Documentul atestă dacă persoana este vaccinată, a trecut prin boală sau are un test negativ. Certificatul poate fi descărcat de pe o platforma creată special de STS.

Românii care vor un certificat pentru a călători în siguranţă pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispoziţie, de astăzi, platforma https://certificat-covid.gov.ro. Ne facem un cont cu o adresă de email și vom primi un link pentru a verifică dacă suntem cine pretindem că suntem. Apoi vom fi direcționați și aplicația va genera certificatul electronic ce conține un cod QR. Acest cod urmează a fi scanat la punctele de trecere a frontierei.

La intrarea în orice stat membru al Uniunii Europene, certificatul poate fi prezentat atât în format digital, pe un dispozitiv mobil, cât și tipărit pe hârtie. Pentru persoanele care nu au acces la internet, există posibilitatea că aceste certificate să poată fi descărcate cu ajutorul medicului de familie sau al direcției de sănătate publică din județ.

Comments

Comments are closed.