Cine este Felix Goldbach, noul manager al Teatrului Al. Davila din Pitești

mai 18, 2021

Fostul manager cultural al Dâmboviței, Felix Goldbach, a câștigat concursul de manager al teatrului Al Davila din Pitești, el urmând să îi urmeze lui Constantin Cotimanis, care a fost respins în urma concursului.
În urma desfășurării celor două etape ale concursului de proiecte de management pentru Teatrul „Al. Davila” Pitești organizat de Consiliul Județean Argeș, cursa a fost câștigată de candidatul care a obținut media 8,99. Pe surse am aflat că este vorba despre Felix Goldbach, lector universitar doctor la Universitatea „Valahia” Târgoviște, prof. dr. de muzică camerală în clarinet și saxofon. La prima etapă, acesta a fost notat cu 9,05, iar la a doua, cu 8,92.

Doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti și doctor în management cultural – 2 ani la Școala Doctorală din cadrul Universității „Valahia” din Târgovişte și 1 an la Școala Doctorală/Departamentul de Management Cultural din cadrul Conservatorului din Viena, de numele său este legată desfășurarea primei stagiuni simfonice la Târgoviște, în 2004, urmată de înființarea orchestrei de cameră Camerata Valahica în 2006, ce avea să se transforme un an mai târziu în Filarmonica “Muntenia” din Târgoviște.

În plan educațional, a militat pentru introducerea în universități a managementului artistic, cultural, de spectacole și concerte, mai multe discipline de licență, master și doctorat și a reușit de asemenea înființarea unui program de conversie profesională pentru muzica instrumentală, o premieră în România.
Pe lângă activitatea la catedră, cea muzicală și cea managerială în insituții educaționale și culturale, ultimii ani i-au completat experiența profesională cu un nou orizont. În perioada 2015-2019 a avut funcția de inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. În primii doi ani a fost inspector școlar pentru minorități naționale – în calitate de membru în Forul Democrat al Germanilor din România, datorită originii sale.

Comments

Comments are closed.