Ciolacu: 29 de echipamente de testare sunt funcționale, alte 10 vor fi instalate. Nu mai putem aștepta după acest guvern depășit de situație

apr. 21, 2020

Având în vedere că achiziția de echipamente de testare întârzie și că în ciuda promisiunilor repetate ale guvernului, în teritoriu unităție spitalicești desemnate a se lupta cu COVID-19 încă nu au primit nimic, președinți de Consilii Județene și primari PSD din toată țara au trecut la achiziția de echipamente de testare. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a anunțat că 29 de astfel de echipamente sunt deja funcționale și alte 10 urmează să fie instalate.

Cu ajutorul acestor echipamente se mai pot face încă 3200 de teste în plus în fiecare zi, adică dublu față de cât se testează acum.

”În fiecare zi, peste 3.200 de teste COVID-19 s-ar putea face în plus în România, prin implicarea aleșilor locali ai PSD, iar în curând capacitatea de testare va depăși 4.000!

Nu am mai stat după acest Guvern, depășit total de situație! De la începutul crizei, președinții de Consilii Județene și primarii PSD din marile municipii au alocat, din resursele locale, peste 34 de milioane de lei pentru achiziția aparatelor de testare tip PCR.

29 de astfel de echipamente sunt # deja în funcțiune și încă 10 urmează să fie instalate.

Contribuția aleșilor locali PSD a dublat capacitatea de testare a României. Ei și-au făcut datoria, dar este clar că Guvernul nu vrea să folosească la maximum această infrastructură și să testeze mai mult. De aceea, pe plan local nu se trimit teste suficiente și nici personal care să le proceseze”- a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Comments

Comments are closed.