Ciolacu: Nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. E tardiv

ian. 31, 2022

Marcel Ciolacu, președintele PSD a anunțat că nu este de acord cu certificatul verde la locul de muncă. În opinia șefului Camerei Deputaților, măsura este tardivă și nu va avea efecte benefice.

„Nu sunt specialist în domeniu şi am făcut un apel clar la oamenii politici, inclusiv la mine, să nu ne dăm noi mai mult cu părerea într-un domeniu pe care nu îl stăpânim. (…) Noi avem un certificat verde conform unei ordonanţe de urgenţă în vigoare.

Eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. (…) A detaliat OCDE despre acest cerificat verde la locul de muncă, nu la locul de muncă, obligativitatea medicilor de a se vaccina? Am înţeles că 90% dintre medici sunt vaccinaţi. Sunt un pic cam tardive aceste măsuri”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat dacă în coaliţie se va discuta despre recomandarea reprezentantului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică despre extinderea implementării certificatului verde în România în mai multe activităţi şi poate pentru anumite profesii.

Ciolacu a fost întrebat şi dacă ar trebui regândită campania de vaccinare anti-COVID-19.

„E adevărat că avem o rată redusă a vaccinării. E uşor să schimbi miniştri, e uşor să creezi majorităţi, este foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor”, a precizat el.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că autoritățile se vor concentra mai mult pe vaccinarea persoanelor vulnerabile la Covid-19, dar și a copiilor.

Comments

Comments are closed.