Ciolacu vrea să trecem de la starea de urgență din cauza COVID la starea de urgență pe energie. Liberalizarea prețurilor, făcută haotic

feb. 21, 2022

Liderul PSD Marcel Ciolacu spune că România trebuie să ridice starea de alertă impusă în pandemie pentru că numărul infectărilor și întreaga evoluție a valului cinci al pandemiei arată că ea nu mai este necesară. Îns schimb, Ciolacu spune că România ar putea decreta o stare de urgență din cauza crizei prețurilor la energie și gaze.
Poate ar fi fost util să avem o stare de alertă pe energie. Eu nu am discutat nici cu domnul Rafila, nici cu premierul Nicolae Ciucă. Când eram în opoziție am comentat că suntem defazați de restul Europei. Avem o imunitate că ne-am îmbolnăvit, cred că depășim restul Europei. Știți foarte bine că sunt un susținător al vaccinării și cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze măcar cu o doză. Mă bucur că domnul premier a împărtășit multe din propunerile PSD, a declarat Ciolacu.
Liderul PSD a mai spus că mâine liderii coaliției vor avea o ședință unde premierul Nicolae Ciucă sau ministrul Energiei Virgil Popescu va prezenta măsurile la energie. Liderul PSD a reclamat faptul că liberalizarea prețurilor s-a făcut haotic.
„Haideți să vedem forma finală. Am înțeles că dl prim-ministru are o ședință interministerială unde să aibă tot tabloul și mâine vom avea o întâlnire de coaliție unde ni se va prezenta acest document. (…) Cred că este evident pentru toată lumea că s-a făcut o liberalizare a prețurilor haotică, neluând în calcul o criză energetică”, a spus Ciolacu.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online