Cîțu așteaptă soluții pentru evitarea carantei de la prefecți, președinții de CJ și primari

mart. 22, 2021

Premierul Florin Cîțu a explicat că are scenariul carantinării pe masă, dar își dorește să aibă mai multe discuții cu autoritățile locale pentru a găsi o soluție prin care să fie evitată carantina. Cîțu a precizat că, în opinia lui, carantina nu este o soluție pentru că afectează foarte mult economia.

”Personal, vă aduceți aminte și anul trecut că am  vrut să păstrăm economia deschisă și asta îmi doresc în continuare. Doar cu o economie funcțională putem acoperi costurile acestei pandemii. Opiniile care vin de la Ministerul Sănătății sunt importante și le vom lua în considerare, dar o decizie va fi luată după ce vom discuta cu toți factorii implicați.

Am cerut să am o întâlnire cu asociația consiliilor județene, a municipiilor, cu prefecții pentru a găsi soluții pentru a evita carantinarea.

Suntem într-o situație mai bună decât anul trecut pentru că nu vom mai avea focare de infecții în spitale, în centrele de bătrâni.

În ceea ce privește carantinarea, sunt propuneri importante pe care trebuie să le luăm în calcul, dar sunt și alte opinii.”, a spus Florin Cîțu.

Comments

Comments are closed.