Cîțu i-a cerut demisia lui Voiculescu după evacuarea de la spitalui Foișor. Rareș Bogdan, lui Arafat. USR atac direct la PNL

apr. 12, 2021

Este un adevărat război în coalița de guvernare în PNL și USR. Ieri, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ținut o conferință de presă simultan cu premierul Florin Cîțu, lucru aproape de neîntâlnit într-un guvern, ca un ministru să vobească peste șeful Executivului. Cîțu a invocat ulterior o demisie de onoare a lui Vlad Voiculescu, în timp ce USR a anunțat că îi acordă tot sprijinul ministrului Sănătății. În prezent se desfășoară o ședința a PNL, Rareș Bogdan cerând explicații lui Arafat despre incidentele de vineri noapte, în timp ce ministrul Lucian Bode a transmis, referindu-se la Arafat, că nimeni nu este de neînlocuit.

Imaginile cu bolnavii mutați în miez de noapte de la spitalul Foișor, pentru ca acesta să devină spital COVID au fost ocazia perfectă pentru ca neînțelegerile din coaliția de guvernare dintre PNL și USR să refuleze. A urmat celebra conferința de presă în care premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au vorbit simultan. Ulterior, Cîțu a cerut demisia de onoare a ministrului, ce-i drept, voalat.

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii.Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, a reacționat Cîțu.
Vicepremierul Dan Barna susține că Voiculescu are în continuare sprijinul total din partea partidului său, USR. La rândul său, Vla Voiculescu susține că el nu are nicio vină, aruncând pisica în curtea managerului spitalului.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a scris la scurt timp pe Facebook: „Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali”, scrie Ionuţ Moşteanu pe Facebook.
La această oră are loc o ședință în PNL pentru tranșarea problemei. După aceea va urma o alta, a Coaliției. Între timp, PSD pregătește fie o moțiune de cenzură, fie una simplă pe numele lui Vlad Voiculescu, sperând că și PNL va vota de această dată împotriva ministrului Sănătății, mai ales după ce Florin Roman a declarat că PNL se desparte total de Vlad Voiculescu.

Comments

Comments are closed.