CJ Argeș construiește un bloc de locuințe de serviciu la Ștefănești pentru medici

mart. 1, 2023

Proiectul Consiliului Județean Argeș privind construirea unui bloc ANL cu 24 de locuințe de serviciu în Ștefănești a fost inclus pe lista de finanțare a Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL).

În prezent, unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean Argeș se confruntă cu o lipsă acută de cadre medicale, unul din motivele principale constituindu-l neasigurarea de locuințe de serviciu. Pentru a soluționa această situație, CJ Argeș a decis accesarea Programului guvernamental de construcții locuințe de serviciu prin ANL, finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Am primit o veste foarte bună acum, la început de primăvară! Ne dorim foarte mult să construim acest bloc de locuințe pentru că în primul rând vrem să asigurăm astfel necesarul locativ pentru specialiștii care lucrează în zona medicală la cele nouă spitale din județ, și mai ales la Spitalul Județean de Urgență Pitești și la Spitalul de Pediatrie. În prezent, suntem nevoiți să găsim alte soluții pentru a răspunde la această necesitate medicilor care vin din alte județe, de multe ori medici cu specialități destul de rar de găsit în țara noastră și de care avem foarte mare nevoie”, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Prin acest proiect se va construi o clădire cu regim de înălțime P+2E, cu destinația de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale, cu 24 de locuințe de serviciu, din care 15 locuințe cu o cameră (garsoniere) și 9 locuințe cu două camere (apartamente). Consiliul Județean va suporta cheltuielile cu asigurarea utilităților și amenajarea parcării.

Comments

Comments are closed.