CJ Argeș pregătește investiții la Casa Memorială Dinu Lipatti

dec. 21, 2020

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Bughiu a fost la Casa Memorială „Dinu Lipatti”, de la Ciolceşti, din comuna Leordeni, care găzduiește, din luna iunie a acestui an, Centrul de Cultură „Dinu Lipatti”.

Cu această ocazie, vicepreședintele Adrian Bughiu a purtat discuții cu conducerea și angajații instituției despre viitoarele investiții ce sunt necesare pentru infrastructura clădirii, precum și despre calendarul de activități culturale pentru anul 2021.

Astfel, până în prezent, s-au efectuat lucrări de întreținere a întregului imobil, precum și lucrări de igienizare a parcului, iar, în viitor, se dorește construirea unui foișor în care să se desfășoare evenimentele culturale.

Centrul de Cultură „Dinu Lipatti”, aflat în subordinea Consiliului Județean Argeș, s-a deschis oficial anul acesta, în luna iunie, instituția fiind înființată cu scopul de a păstra și promova moștenirea lăsată de marele pianist și compozitor român Dinu Lipatti.

Spațiul expozițional cuprinde o colecţie impresionantă de importanţă memorială, ce prezintă obiecte care ilustrează viața şi activitatea marelui pianist. Numeroase diplome, partituri, fotografii, corespondențe și documente, precum și pianul la care a cântat și a compus Dinu Lipatti se află în Conacul de la Fundățeanca și pot fi admirate de oricine e curios să descopere universul unui artist de geniu.
Porțile Centrului de Cultură “Dinu Lipatti” sunt deschise. Spațiul expozițional poate fi vizitat, cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infectărilor cu Sars-CoV-2, după următorul program:
* Luni – Joi: orele 8.00 – 16.00
* Vineri: orele 8.00 – 14.00
* Sâmbătă și duminică: orele 9.00 – 17.00.

Comments

Comments are closed.