Comercializarea mieilor, permisă. Ca să nu riscați nimic, DSVSA Argeș informează cine poate comercializa și în ce condiții

apr. 10, 2020
463 Views

La nivelul judetului Arges exista patru abatoare autorizate
sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor, situate in Pitesti ( SC Sam
Dor Divers SRL si SC Stanion Invest Total SRL ), Campulung Muscel
( SC Abatorul Campulung SRL ) si Rucar ( SC Cosco Vele SRL ).
Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor si a iezilor
proveniti de la crescatorii de animale ce detin exploatatii inregistrate
sanitar veterinar.
Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul acestor
abatoare se face in piete autorizate temporar pentru aceasta activitate
( Piata Ceair din Pitesti, Piata Smardan din Pitesti, Piata Dacia din
Mioveni ), in hala centrala din Curtea de Arges, precum si in macelarii
inregistrate sanitar veterinar din toate orasele judetului Arges.
Toate carcasele comercializate la nivelul unitatilor enumerate
mai sus trebuie sa fie marcate doar cu stampila ovala.
De asemenea, la nivelul judetului Arges este avizata temporar
sacrificarea mieilor intr-o exploatatie inregistrata sanitar veterinar din
localitatea Mirosi.
Carcasele provenite din aceasta exploatatie sunt marcate, dupa
expertizarea sanitara veterinara de medicul veterinar oficial, cu
stampila rotunda cu diametrul de 3,5 cm si vor fi comercializate numai
catre consumatorul final.

Comments

Comments are closed.