Comuna Godeni a fost închisă! Prefectul de Argeș: Nu se permit excepții și nici abateri

apr. 6, 2020

Din ordinul prefectului Emanuel Soare, comuna Godeni din Argeș este practic izolată, fiind închisă de echipaje de poliție. Începând de mari dimineață, oricine vrea să intre sau să iasă din comună, o poate face numai dacă are o situație de urgență care se încadrează cu prevederile ordonanțelor militare. 

„Pentru a demonstra că respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19 poate face diferența dintre viață și moarte, dintre sănătate și boală, dintre pozitiv și #negativ am luat următoarele măsuri:
1.    În acest moment, localitatea Godeni este închisă, în fapt, prin existența, de astăzi,  a patru echipaje permanente de poliție, la toate intrările/ieșirile din localitate. Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate, pentru a vedea dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanțelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate și întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepții și nici abateri.
2.    Impunerea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19 în Câmpulung se va realiza cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, începând cu data de 07.04.2020. Mâine dimineață muscelenii vor vedea, la fața locului, ceea ce trebuie să înțelegem că sunt ”spiritul și litera” ordonanțelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID 19.
Insist asupra înțelegerii faptului că fiecare locuitor al Argeșului este responsabil pentru modul în care înțelege să respecte regulile stabilite prin ordonanțele de urgență, iar cetățenii care s-au întors din străinătate în această perioadă trebuie să înțeleagă că legile și regulile nu sunt opționale, ci obligatorii pentru toți”, a fost mesajul transmis de prefect.

Trebuie sublinat că după ce numărul persoanelor care au fost infetate sau sunt suspecte cu COVID-19 a explodat în zonele Godeni și Bughea de Jos (în cea din urmă comună înregistrându-se și primul deces al unui pacient din Argeș cu COVID-19), comitetul local pentru situații de urgență din Câmpulung a propus ca toți cetățenii să poarte măști de protecție în locurile aglomerate și a solicitat închiderea localităților Godeni și Bughea de Jos.

În timp ce la Godeni s-a stabilit că se va verifica cu o mai mare strictețe respectarea măsurilor de izolare la domiciliu și s-a limitat programul magazinelor, s-a impus obligativatea purtării măștilor de protecție și dezinfectarea străzilor.

Comments

Comments are closed.