Concertmaestrul Mădălin Sandu, solistul concertului simfonic de la Filarmonica Pitești

nov. 4, 2021

Filarmonica Piteşti organizează duminică, 7 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Jeon Gae Jun, participă, ca solist, violonistul Mădălin Sandu. În program: W. A. Mozart – Uvertura Nunta lui Figaro, M. McLean – Csardas, V. Monti – Csardas, G. Dinicu – Hora Mărțișorului, Dinicu/Heifetz – Hora Staccato și L. Van Beethoven – Simfonia nr. 1. Aranjamentele muzicale îi aparțin lui Mădălin Sandu. .
Jeon Gae Jun a absolvit Universitatea Națională Changwon (muzică clasică), Academia de Muzică „Gnesin” din Moscova (clarinet) și Conservatorul de Stat „Rachmaninov” din Rostov (dirijat). Profesor la Școala de Arte din Busan, dirijorul coreean este membru al orchestrei Kyungnam Pops, al cvintetului de suflători și al ansamblului „Tutti”, ambele din Changwon, al City Symphony Orchestra și al orchestrei Jinju Winds. De asemenea, este dirijor permanent al orchestrei Hamyang Dabyeot Youth Winds și al orchestrei Liceului Peniel din Busan. A fost invitat să dirijeze în Bulgaria și România, în afara Filarmonicii Pitești dirijând și la Filarmonica „Oltenia” din Craiova.
Absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ladislau Csendes, Mădălin Sandu este, de la înfiinţare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Piteşti. Din 2000 a activat la Orchestra de Cameră „Philarmonia” din Bucureşti şi a colaborat cu filarmonicile din Bucureşti, Giurgiu, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Râmnicu-Vâlcea. Ca solist concertist, a susţinut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria, Republica Moldova și Coreea de Sud. Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase. De anul acesta îndeplinește și rolul de director artistic al Filarmonicii Pitești.
Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul www.bilete.ro
Prețul unui bilet este de 40 de lei, la categoria I, și 30 de lei, la categoria a II- a. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii. Abonamentele sunt valabile.
Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.

Comments

Comments are closed.